Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Ilcsi Mama 2011. évi időjárás előrejelzése - nyár

Több évtizede készítem e leírásokat január első hetében, egész évre szólóan. Természetes, hogy e szélsőséges időjárási viszonyok között nem mindenhol van az ország területén egyforma időjárás, azonban általában nagy %-ban bejönnek a leírt előrejelzések. Sajnos még sok évtizedes megfigyeléseim során sem sikerült kitapasztalnom annyira részletesen, hogy országrészenként is el tudjam készíteni a leírást.

Jelmagyarázat:
● = Újhold
Ď = Első negyed (növekvő hold)
O = Holdtölte (telihold)
© = Utolsó negyed (csökkenő hold)


Június
NAPISTEN hava
Szemet-növelő.

1-én ●
9-én Ď
15-én O
23-án ©

1-3-ig: A változékony idő még folytatódik. Délután és este dörgés-villámlással kísért helyi zivatarok zavarhatják meg a szép időt.
4-7-ig: Kevés felhő között nagyrészt derengő, meleg napsütéses idő várható.
8-14-ig: A délelőtti napsütést, délutánonként dörgés-villámlással, zivatarral járó, gyorsan átvonuló nagy mennyiségű esőt hozó, helyenként jégesővel tarkított idő lehetséges.
15-20-ig: Igazi meleg, napos napok várhatóak. Csak 17-19-i napok környékén alakulhatnak ki délutántól vihar gócok szintén nagy mennyiségű esővel.
21- 25-ig: Kissé hűvösebb, de még elfogadható nyaraló időre számíthatunk.
26-30-ig: É-i szél áramlat következtében hűvösebbre fordul az idő, majd több helyütt várható ismét nagy mennyiségű eső, amely a mezőgazdasági munkával fogalakozóknak gondot okoz majd. A lehullott sok csapadék miatt megemelkedhetnek a folyók vízszintjei. Sőt ebben az időszakban a házakba való vízbetörés sem kizárt.


Július
ÁLDÁS hava
Érlelő.

1-én ●
8-án Ď
15-én O
23-án ©
30-án ●

1-3-ig: Főleg az éjszakai órákban dörgés-villámlással kísért viharos idő még lehet, de a nappalok már a jó meleg nyaraló időt hozzák el.
4-25-ig: A felmelegedés következtében főleg a délutáni órákban könnyebben alakulnak ki gomolyfelhős gócpontok (főleg: 11-13-ig, 18-20-ig, és 26-29-ig). Melynek következtében viharos szél, rövid ideig tartó felhőszakadás lehet, amely akár helyenként jégveréssel is párosulhat.
26-31-ig: Kisebb hidegfront érkezik fölénk, a nappalok még mindig kellemes időt ígérnek.
Délutánonként és késő este, a gyorsan gyülekező felhőkből, azonban zivatar tevékenységek ki alakulhatnak, melyet eső, és akár jeges eső is kísérhet.


Augusztus
ÚJKENYÉR hava
Csépelő.

6-án Ď
13-án O
21-én ©
29-én ●

1-3-ig: Felhős, derengő, meleg, napos idők váltakozása jön.
4-13-ig: Meleg időre van kilátás, de helyenként és elszórtan a délutáni óráktól kezdve, többször lehetnek szélviharral kísért futó záporok.
14-23-ig: Még mindig a meleg napoké a főszerep, azonban helyenként, délután és az esti órákban kialakulhatnak zivatarok, amelyeket záporeső és jégeső kísérhet.
24- 28-ig: Hűvösebb, fátyolfelhős, borús, napos, napok váltakozásával telik az idő.
A délutánok és az éjszakák viharos, több helyen nagy mennyiségű özönvízszerű esőket hozhatnak. Ennek folyamán a vízbetörések és a folyók is árvízveszéllyel fenyegethetnek.
29-31-ig: Az augusztus végére még mindig napos meleg idő lesz a jellemző, azonban az utolsó napon már a labilis légköri frontok hatása, vihargócok, kialakulását eredményezi.
(A cikket beküldte: Ilcsi Mama)Különleges hobbik
A tipikus női hobbikkal kapcsolatos társadalmi összgondolkodás idejétmúlt és ráncfelvarrásra szorul... ...ugyanúgy, ahogy a női szerepekre vonatkozó konzervatív elképzelések. Ezeknek megfelelően a nő szabadidejében kertészkedjen, kössön vagy cukrászkodjon,... »

Beregszász története
A Vérke-folyó két partján, bort termő hegyek aljában húzódik meg Beregszász, ez a régi szőlő- termesztő és borászati hagyományokkal rendelkező kisváros. Pápai Páriz Ferenc (1649-1716) neves református egyházi író "Dictionarium latino-hungaricum"-ában azt állítja,... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.