Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Így spórolj legálisan a fűtésszámlán: válassz jó ablakot!

Így spórolj legálisan a fűtésszámlán: válassz jó ablakot! Nem szeretnéd kiszórni az ablakon a fűtésre fordított pénzt? Ablakfelújításon gondolkodsz? Akkor szívleld meg az alábbiakat.

Tegnap Lilivel és Danival a szőnyegen játszottunk. Hűvösödnek a napok, de honnan jön ez a hideg? Rájöttem, rettenetesen húznak az ablakaink. A párom már régóta mondta, hogy cseréljünk ablakot, de mindig elodáztam: spóroljunk egy kicsit.

Na de milyen spórolás az, ha az utcát fűtjük? Amikor a gyerekek elszenderedtek, körülnéztem egy kicsit a neten. Megtudtam, hogy az ablakkal energiát nyerhetünk vagy veszíthetünk. Tudtátok például, hogy a fűtés során az energia minimum egyharmadát elveszítjük az ablakokon – ajtókon keresztül?

A neten arra is választ kaptam, mire figyeljek az ablak kiválasztáskor, ha kisebb gázszámlát szeretnék. Íme az én listám:

1, A legfontosabb a jó hőszigetelés.
De ne csak az üvegre figyeljetek, fontos, hogy az ablakkeret falba illesztése megfelelő legyen. Ha le akarjátok nyűgözni a párotokat, akkor villogjatok : kiválasztottam a legjobb Uw értékkel rendelkező ablakot (merthogy ez a hőszigetelés objektív mérőszáma: minél kisebb ez a szám, annál jobb a szigetelés).

2, Legyen többrétegű az üveg. Manapság divat a 3 réteg. De nemcsak divat: az üvegrétegek számától is függ az energiaveszteség, vagyis, hogy kisebb lesz-e a gázszámlád. Igaz, 3 rétegnél már kevesebb napfény jut be a lakásba, és emiatt hamarabb kell felkapcsolni a villanyt.

3, Solar üveg = Napfényesebb otthon.
A Solar kivitel elősegíti a napfény ablakon keresztüli bejutását és csökkenti a harmadik üveg fényvisszaverését, de csak azon ablakoknál érdemes alkalmazni, amelyek erősen ki vannak téve a közvetlen napfénynek. A "g" érték mutatja, hogy az ablak a napenergia hány százalékát engedi be.

4, "A Passzívházas" ablak.
Amelyik ablak passzívházhoz is alkalmas, azzal biztosan sok energiát takaríthatunk meg. Miért? Mert attól "passzívházas" egy ablak, ha több energiát enged be a lakásba, mint amennyi távozik rajta keresztül.

Na, ennyi tudással már nekiállhattam ablakot keresni. És ekkor a fülembe csengett Janka barátnőm fél évvel ezelőtti mondata "Első látásra beleszerettem az Internorm ablakaiba... Igaz, nem volt olcsó, de minden egyes fillérjét megérte..."

Azonnal felmentem a cég honlapjára: megtudtam, hogy 79 év óta gyártanak ablakot, 30 évre kapnánk a minőségbiztosítást, és elképesztően fejlett, utólagos interjúkon alapuló vevő elégedettségi rendszerük van, amilyenről csak a legmenőbb német autógyáraknál hallottam.

Este Andrásnak beszámoltam a kutatásom eredményéről:
"Képzeld mekkora mákunk van. Álmaink ablakát most akcióban vehetjük meg: 2 réteg üveg áráért most 3-at kapunk, ráadásul a solar kivitelt, ha indokolt, ajándékba kapjuk".

Amikor élőben is megpillantottam a legközelebbi márkakereskedőnél az áhított ablakot, megértetettem, miért mondta Janka a "szerelem első látásra" történetet. András sem dilemmázik tovább: megbeszéltük, hogy új ablakokat kapunk egymástól házassági évfordulónkra.


Álmaid ablakát november végéig akciósan veheted meg: 3 rétegű üveg jár most 2 réteg áráért bármely ablakra. A ráadás: a Solar kivitel, ajándékba.


További részeletek: www.ablak-internorm.hu


(A cikket beküldte: nmedia)


Gyógy- és fűszernövények
A nyár hamar elmúlik s aki nem készít magának tartalékot télire az vagy vásárolni kénytelen... ...vagy úgy jár, mint a tücsök, aki egész nyáron csak hegedült, aztán télen a hangyához ment eleséget kérni. Hogy sem kérni, se vásárolni ne kelljen teának és... »

Kanári-szigetek
A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek (spanyol nevükön Islas Canarias) az Atlanti-ócenánban az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13. és 18. fok között terülnek el. Földrajzi szélességük azonos Floridáéval, Egyiptoméval vagy a... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.