Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Szórakozzunk, utazzunk!

Igazán szépet a természet képes alkotni

Ha majd unokáimnak megmutatom azokat a képeket, amiket anno csináltunk, a mai luxusszálló helyén, könnyen járhatok ugyan úgy, ahogy az én nagymamám, mikor nekünk, gyerekeknek arról mesélt miként utaztak Ők...

Usziba akarsz menni, vagy a ceglédi élmény fürdőbe, netán azt a „neoprimitív” csodát akarod megnézni, amit Egerszalóknak hívnak? Ha voltál ott, megérted rajongásomat, ha nem, ismerkedj meg vele.
Csodálatos völgyben van, világtól elzárva. Icike-picike. Két aprócska medencéje úszásra alkalmatlan, hisz jó, ha szobányi méretűek Két öltözője (férfi-női), egyenként nem több, mint két falusi budi egybeépítve, viszont rugalmasan helyezik el: Nyáron fák közé a dombra. A lejtő adta szintkülönbséget egyszerűen farönkkel egyenlítik ki; lépcső nincs, nagyot kell lépni. Télen egy vízelvezető vályú fölé, amibe a sódombról lefolyó nagyon meleg víz folyik. Ez a fűtés. A medencét körül vevő járólapot is valahogy így melegítik. A lényeg: amikor kijössz a fűtött fabódéból a szabad levegőre (-8°) nem fázol. A köpenyt csak a vállára teszi az ember és megy a medencébe.
És a csodák csodája, télen, a medencében ücsörögni! Hátam mögött a természet alkotta, hófehér, ritka szép mintázatú, a völgyet dominánsan uraló, füstölgő sódomb, körülöttem a fenyvesekkel teli hegyoldal, havasan. Minden szikrázik a rásütő naptól. Ha csak derékig vagy a vízben, rövid ideig maradj, mert könnyen leéghet az ember. Itt csend van, mindenki tátott szájjal gyönyörködik és hallgatja a természet suttogó beszélgetését. Lélegzetelállítóan szép! E helyt, mindenkit szeretek, mindenkinek mindent megbocsájtok, részese leszek egy olyan csodának, amit ember alkotni képtelen. Az ilyen élmények feltöltenek, féltve teszem az öröm pillanatokat egymás mellé, boldogság pluszok birtokosa leszek. Az egészet bársony tarsolyomban őrzöm, hogy bánatos napjaimban legyen hova betekintenem.
Ja! És jó, ha uzsi-tasakot viszel magaddal, mert ide még nem jutott el a „Lángos, pecsenyesütő, bor és fagyis" projekt. Van viszont t i s z t a WC. Ezzel vége is a szolgáltatásnak. Érdekes, semmi nem hiányzik!
Mi lett vajon ezzel a csodával? Több mint 10 éve voltam arra. Olvastam, hogy giga beruházásba kezdtek, természetesen luxusszálló, golf és teniszpályák, wellness fitnesz szolgáltatás, pubok, szóval minden „pénzen vehető boldogság” Kár! De nagyon sírhat a természet, hallom is a zokogását és a magamét.
Ha majd unokáimnak megmutatom azokat a képeket, amiket anno csináltunk, a mai luxusszálló helyén, könnyen járhatok ugyan úgy, ahogy az én nagymamám, mikor nekünk, gyerekeknek arról mesélt miként utaztak Ők Pozsonyból nyáron Fiumébe, télen Lomnicban lévő nyaralóikba a batárjukon, amit ló húzott, télen vaskályhával fűtötték, s még fedeles bili is volt benne. Tátott szájjal bámultunk, sokáig azt hitük ez mese, ilyen nincs. Volt.
Az biztos, hogy nem megyek el a közeljövőben ide, szeretném megőrizni a képet, ami bennem él.
(A cikket beküldte: kneseva)Kacsa-futamtól, a papírmárványozásig
Unokáktól ükszülőkig várja vendégeit június 23-25. között Magyarország legnagyobb családi fesztiválja Tatán. A Víz, Zene, Virág Fesztivál, melynek díszleteit a tatai Öreg tó és középkori vár adja, rengeteg érdekességet, izgalmakat és ritkaságokat kínáló... »

Elhunyt Madaras József színművész
2007. április 24-én délután jelent meg a médiákban a hír: meghalt Madaras József. Minden alkalommal, amikor olyan művész távozik el, aki meghatározó személyisége volt életünk egy-egy korszakában a művészetnek, olyan érzés keríti a nézőt, a hallgatót hatalmába,... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.