Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Egyéb cikkek

Húsvéti emlékeim

Kisgyerekkoromban még elhittem, hogy a nyuszika hozza a tojásokat. A locsolóktól viszont nagyon féltem. Mindig elbújtam, így csak a tesómat locsolták meg. Édesanyám mindig mondta, hogy el fogok hervadni, de reménykedtem, nem így lesz.

Kisgyerekkoromban még elhittem, hogy a nyuszika hozza a tojásokat. A locsolóktól viszont nagyon féltem. Mindig elbújtam, így csak a tesómat locsolták meg. Édesanyám mindig mondta, hogy el fogok hervadni, de reménykedtem, nem így lesz.

Egy szép húsvéti reggelen már türelmetlenül szaladgáltam a kertben, hogy találok-e már nyuszitojást. (Édesanyám még az állatok etetésével volt elfoglalva, nem ért ő olyan korán rá arra, hogy megfesse és fészekbe tegye a nekem szánt tojásokat.) Édesapám hallgatta egy darabig a nyafogásomat, türelemre intett, még arra is felhívta a figyelmemet, elég jól viselkedtem-e, mert a nyuszi csak jó gyerekeknek hoz ajándékot. Erre kicsit elszontyolodtam, mert úgy éreztem, nem viselkedtem eléggé jól. Egyszer csak Édesapám kiabál: - Kislányom! A nyuszi most ugrott át a kerítésen! - No, rohantam ki és még "láttam" a nyulat! Nagy, szürke nyúl volt. Még ma is a szemem előtt látom, holott felnőttkét már tudom, hogy csak az érzékeim játszottak velem. De annyira vágytam akkor a nyuszitojásra, mint talán azóta még soha. Gyermekeimnek sokszor elmeséltem, de ők már modern nevelést kaptak, így csak diszkréten mosolyogtak "esetemen".
(A cikket beküldte: sztg55)



Avar, eső, csend... Tíz dolog, amiért örüljünk az ősznek!
Általában nem örülünk neki, mert vele együtt megérkezik a hűvös, borongós, szomorú időjárás is. Azonban ha jobban belegondolunk, vannak dolgok, amelyek csak ilyenkor tapasztalhatók meg. Ezek pedig igenis okot adnak arra, hogy szeressük ezt az évszakot is! »

Növények a házban
Mivel kismama vagyok és nagyon törelmetlen, valamivel kell szöszmötölni, hogy teljen az idő. Régen nagyon sok virágom volt, nővérkémnek (Mariann) köszönhetően. Később sajnos volt aki beleszólt, mit csináljak mit ne, és ez nagyon elkedvetlenített. Most, hogy a... »





Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.