Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Ügyeskedjünk!

Hogyan varázsolj egyedi gyerekszobát

Amikor még olyan hívságokra áldozhattam, mielőtt anya lett belőlem, mint a műköröm, a műkörmösöm mesélte, hogy amikor kicsik voltak a gyerekei, kifestette nekik a szobájukat. Megmutatta, egyszerű rajzok voltak, fák, virágok, madarak. Temperával festett. Nagyon tetszett az ötlet, így már akkor elhatároztam, ha terhes leszek, én is meg fogom ezt csinálni.

Nem kell festőművésznek lenned, hogy te is széppé és egyedivé varázsold a kisgyermeked szobáját! Leírom, mi hogyan csináltuk. Igaz, még nincs 100%-osan kész - talán nem is lesz soha kész, mert mindig új ötletek jönnek -, de már haladunk az elképzeléseink megvalósítása felé.

Több módszer közül is lehet választani. Mi azt szerettük volna, ha szép magyar mesék szereplői díszítenék a szoba falát, de természetesen mindenki az ízlése szerint válogathat. Az első módszerünk a diavetítős körülrajzolás volt. Vukot szemeltük ki "áldozatnak". Kerestünk megfelelő képkockákat, besötétítettük a szobát, beállítottuk az élességet és a kívánt nagyságot, majd körül rajzoltuk Vukot, Karakot, egy fát bagollyal. Aztán alkottuk egy tavat, kiválasztottunk egy másik képkockát, arról a tóra rajzoltuk Tást, és Rókabékát (vagy Békarókát? :-D) amint ugrik a vízbe. Nádas is került a tó köré.

Én kiválasztottam még József Attila Altató c. verséhez tartozó diafilmről egy aranyos éjjeli lepkét, aki a Holdat nézi. Ezt is felrajzoltuk. Valamint egy locsoló felhőcskét, ezt a pelenkázó felé, én csak "pisiltető felhőcskének" nevezem.

Következett a kontúrozás. Mi nem temperát vettünk. Néztünk hobbiboltban mindenféle festéket, végül bementünk egy festékboltba, és vettünk színező pasztát a következő színekben: fekete, kék, barna, zöld, piros és sárga. És természetesen egy fehér falfestéket kis dobozos kiszerelésben. Ez volt a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás! Ezekből a színekből pedig mindenfélét ki tudtunk keverni.

A feketével való kontúrozás után jöhetett a tényleges színezés. Leginkább a férjem keverte ki a kívánt színeket, ő jobb ebben. Ha véletlenül belefutottunk a kontúrba, hát annyi baj legyen, utána javítottunk, amikor megszáradt.

Ezzel amikor elkészültünk, nekem még üresnek tűnt egy falfelület, ahol majd az ágy fog állni (még nem költözött a saját szobájába a kislányom). Arra gondoltam, készítsünk "bordűrt" kis, kb. 12-13 cm nagyságú magyar mesefigurákból. Jöjjenek egymás után, egyforma nagyságban. Már csak az volt a kérdés, hogyan kerülnek majd a falra. Aki nagyon ügyes, át tudja másolni a kép nézése alapján is. Én azonban nem akartam saját stílust belevinni. Két gondolatom volt: írásvetítő vagy projektor. Sajnos egyikre sem tudtunk szert tenni. Így hát eszembe jutott, mi lenne, ha indigóval próbálkoznánk. Kicsit féltem, összekeni majd a falat, de nem így lett.

Eztán az internet segítségével keresgélni kezdtem (Pom-pom, Hohohorgász, Frakk, Kockás fülű nyúl, Kukori és Kotkoda, Szaffi és még sorolhatnám). Az elmentett képeket olykor körül kellett vágni, egyszerűen a Paint programot használtam ehhez. Olykor fel kellett nagyítani vagy éppen lekicsinyíteni. Egyforma nagyságúra szerettem volna őket. Aztán kinyomtattam mindegyiket.

De még valami mindig hibádzott. Úgy gondoltuk, fura lenne egyből a Vukos jelenet mellett az a sok apró figura. Elkezdtünk indáról beszélni. Majd beugrott, a Magyar népmesék motívuma. A galambot kinyomtattam, és felkopíroztam a falra. Magát az indát úgy rajzoltam fel, hogy néztem a motívumot. Miután ez megvolt, ki is volt festve, alákopíroztuk a figurákat. Végül őket is kifestettük.

Természetesen ehhez a munkához egy jó alvókával megáldott gyermek is szükségeltetik. :-) És nem árt egy szintén lelkesedő férj sem. Szerencsém van mindkettővel, délután 3-4 órákat alszik a kislányom, este pedig már 9-kor le tudom fektetni, a férjem pedig rémesen élvezte, így akkor csinálgattuk mindig egy kicsit, amikor aludt a kicsi.

Még nem vagyunk készen. Az újabb terv, egy házőrző Frakk az ajtó mellé.

Remélem, sikerült kedvet csináljak egy kis kreatívkodáshoz!
(A cikket beküldte: vvicus)Főzhető gyurma - recepttel
Ez egy rendkívül egyszerű , könnyen elkészíthető gyurma , mely a legkiválóbb szórakozást nyújtja gyermekeinknek (legyenek akárhány évesek) , és persze ha szeretsz gyurmázni és kreatív vagy, akkor neked is! »

Szerelmesek, figyelem!
Romantikus wellness hétvége? Belföldön? Elérhető áron? És még emlékezetes is maradjon? »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.