Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Hogyan válasszunk fenyőfát és hogyan maradjon szép?

Ha feldíszítünk egy fenyőt, karácsonyfa válik belőle. Mindegy milyen, legyen csak pár ág, vagy két méteres óriás, mindenképp gyönyörű.
Ha tökéletes fát szeretnél, leírok hozzá néhány tippet, amiket egy szakembertől hallottam.


Mielőtt elindulunk fát vásárolni, válasszuk ki a karácsony fa helyét a lakásban. Mérjük le, milyen nagyságú fenyőt szeretnénk, mekkora lenne a legkisebb, ami még mutatna azon a helyen és mekkora a legnagyobb, ami még beférhet.
(A könnyebb válogatáshoz érdemes a colstockot a zsebbe csúsztatni.)


Ha megtetszik egy fa, szép, sűrű és szimmetrikus, akkor jól meg kell rázni - nem kell törődni az árusító sanda tekintetével... :)
Ha már ilyenkor több tűlevél hullik, akkor már régebben vágták ki és kissé meg van száradva.
Ujjainkat futassuk végig a tűleveleken, növési irányával ellenkező irányba, jó esetben ettől még nem szabad letörniük, ha friss a fa.

Ezután nézzük meg alulról is a fát, hogy a karácsonyfa tartóhoz megfelelő nagyságú tönkkel rendelkezik-e.

Ha minden tökéletes, vegyük meg. :)

Ha összecsomagolva kaptuk, akkor bontsuk ki otthon, az ágak ne maradjanak összeközöve.

Karácsonyig állítsuk egy fagymentes, ám hűvös helyen egy vödör vízbe, majd minden nap ellenőrizzük a vízmennyiséget. Ha friss, illatos fát szeretnénk díszíteni karácsonykor, akkor nem szabad szomjazni hagyni.
Ha nem hagyjuk idő előtt kiszáradni, akkor kevésbé is lesz gyúlékony, ami a biztonság szempontjából sem mellékes.
(A cikket beküldte: szeretekolvasni)Sárgul az irigységtől a szomszéd, ha meglátja a tetődet? Avagy a drágább az olcsóbb?
Óriási sikoltásra rohantam be, Dani fiam a szőnyegen ül egy kisebb tócsa mellett a tetőtéri kisszobájában és visít: - Mamiiiii! Csöpög a fejemre valami! Elázott a macim is! Te jó ég! Ettől féltem, és már régóta mondogatom Péternek, hogy nagyon gyászosan néz... »

Az édes anyanyelv I.
Mindenki valamilyen nyelvkultúrába születik, s természetes, hogy azon a nyelven kezd el beszélni, amit a szüleitől hall. Bizonyára azért is hívják úgy, hogy "anyanyelv", mert az anya az, aki első perctől kezdve szoros kapcsolatban van a gyermekével. A... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.