Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Süssünk, főzzünk!

Hogyan tároljuk a főzéshez az alapanyagokat?

A finom étel elkészítéséhez az első legfontosabb feladatunk, beszerezni frissen a legjobb minőségű alapanyagokat. Amelyeket lehetőség szerint frissen is használjunk fel.

Mindig annyi mennyiséget vegyünk, amit a recept kér. Nem kell többet venni és lefagyasztani, eltenni. Természetesen, csak kivételes esetekben. Meg kell tanulnunk, csak a szükséges dolgokat megvenni. Akkor nem lesz felesleges és sok maradék, amit nem használunk fel, vagy kidobunk.

Egyik fő élelmiszerünk, nyersanyagunk a hús. Megvétel után csomagoljuk ki, olajjal dörzsöljük be, fűszerezzük, de ne sózzuk. Tegyük dobozba. Ebben a pácban, a hűtőben maximum öt napig is eláll. Darált húst nem lehet tartogatni, azt még aznap fel kell használnunk, vagy laposra csomagolva le tudjuk fagyasztani. A halat kizárólag frissen használjuk fel. Szükség esetén bedörzsölhetjük olajjal és citrommal.
Tegyünk jégkockákat egy zacskóba, rátesszük a halra és így fedjük le. Három napot lehet a hűtőben. Közben cserélgessük rajta a jeget naponta kétszer.
Ha mélyhűtött halat használunk, a hűtőszekrényben hagyjuk felolvadni. Centinként másfél órát számoljunk felengedési időnek. Panírozott mélyhűtött halat nem kell sütés előtt felengedni.

A következő termékcsalád, amit szívesen fogyasztunk és fontos napi táplálékunk, a tejtermékek. Ha a tej pasztőrözve van, akkor több napig is eláll a hűtőben, anélkül hogy megsavanyodna.
A tejtermékeket jól lezárt edényekben kell tárolnunk, hogy ne vegyék át az ételek egymás szagát. Például a sajtokat.

Én szeretem a zöldségeket hűtőben tartani, ha már megvettem. Elkészítésig ott is tartom. Külön zacskókban és bevizezve. Például a retket és a salátát. Egy hétig is kibírják.
A zöldségek viszonylag gyorsan elveszítik vitamintartalmukat. Ugyanakkor az az előnyük, hogy jól lefagyaszthatók. Amit aznap nem használunk fel, azonnal leforrázzuk és lefagyasztjuk.
A gyümölcsök, mint például az alma és a körte, hűvös helyen tárolandók. Csonthéjas gyümölcsök két napig lehetnek a hűtőben a zöldséges rekeszben. Bogyós gyümölcsöket három napig is bent tarthatunk a hűtőben.
(A cikket beküldte: Kiss Ildikó)



A hazai gasztronómia történetéről
Napjainkban nagyon sokat foglalkozunk a korszerű táplálkozással, modern konyhatechnikai módszerekkel, fogyókúrákkal. Érdekes kicsit áttekinteni a gasztronómia hazai fejlődését. Pici képet nyerni arról, hogy a honalapítástól napjainkig milyen hatások érték hazánkat ezen a területen. »

Kora tavaszi növényeink
Ezek leginkább hagymás, rizómás növények. A legismertebb talán a hóvirág, amit a tavasz hírnökének is hívunk, pedig nem ez a legelső virág, ami ilyenkor nyílik. Kora tavaszi növényeink még a nárcisz, jácint, tulipán, téltemető, csillagvirág, ibolya, tavaszi... »





Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.