Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Süssünk, főzzünk!

Hogyan süssünk karácsonyi gyümölcskenyeret?

Azért szeretek gyümölcskenyeret készíteni karácsonyra, mert sokkal korábban el tudom készíteni, van időm elbíbelődni a megfelelő variáció kidolgozásával, mert még nem hajt az "utolsó pillanatban égető karácsonyi sütés-főzés láz".

Alapszabályok a jó gyümölcskenyérhez:

A gyümölcskenyér titka az összetevőiben rejlik. Ügyeljünk a hozzávalók minőségére és frissességére!

Készítsük el a gyümölcskenyeret időben, akár 1 hónappal Karácsony előtt is megcsinálhatjuk. Hűvös, száraz helyen tárolva ez az idő csak az előnyére válik, megpuhul, összeérnek az ízei, mennyei lesz.

Mielőtt nekilátunk, legalább 1 napra áztassuk be a gyümölcsöket és magvakat folyadékba.

Sütéskor ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl nagy hőfokon, mert könnyen megéghet. Hogy ne száradjon ki sütés közben, a sütő aljába tegyünk egy kis, hőálló edényben vizet.

Ha megsült a tészta, hagyjuk az edényben kihűlni.

Hallottam egy olyan trükköt, hogy egy nedves, kis rummal is meglocsolt ruhába kell csavarni és úgy tenni el légmentesen záródó műanyag edénybe. Ilyenkor néhány naponta ellenőrizni kell és újranedvesíteni. (Ezt még nem próbáltam.)
Általában alufóliába, vagy folpackba csomagolják és úgy tárolják a fogyasztásig.

Idén a hoxa portálról választok recept-ötletet, ezek közül:



Illetve általában több receptet is elolvasok és azokból gyúrok össze egy saját variációt.

Ne feledjétek! Minél többet pihen ez a sütemény, annál finomabb lesz!

Karácsonyi délutánokon a forró tea mellé fogom felszeletelni, fűszeres illata majd betölti a meleg szobát, pompás íze átjárja majd a lelkünket is, hiszen szívem minden szeretetével sütöm meg a családomnak.

Kellemes ünnepeket!
(A cikket beküldte: szeretekolvasni)



Sushi
Trend? Egészség? Kultúra? Döntse el mindenki maga, de ne feledjük, amiről keveset tudunk, arról nehéz véleményt mondani. Sokan, akik már ettek sushit, nagy szakértelemmel beszélnek benyomásaikról... aztán kiderül, amit evett csak úgy néz ki, mintha sushi lenne, de... »

Jégkorival Délegyházán
2006 januárjában Magyarország egy kevésbé ismert turisztikai érdekességéhez, a Budapesttől alig 40 percnyire lévő délegyházi tavakhoz látogattunk el. A 6 tóból álló rendszert a helyi kavicsbányászat hozta létre, majd a kavicskitermelés végeztével horgásztavakként,... »





Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.