Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Médiacsodák

Hírességek testközelben

Színészek, énekesek, műsorvezetők: csak néhány a megkülönböztetett figyelemben részesülő közszereplők közül. Legtöbbször közvetve találkozunk velük: magazinok címlapjáról vagy a televízió képernyőjéről mosolyognak ránk. Azt hisszük, ismerjük valódi énjüket, ám ez közel sem így van.

Sokszor gondolkozom azon, hogy a médiából jól ismert arcok a való életben is ugyanazt az oldalukat mutatják-e. Ugyanazokat a szófordulatokat használják, hasonló ruhákat viselnek, a haja megint hajgumival van összefogva?
Nos, a legtöbb esetben nem. Számtalanszor előfordult már velem, hogy azt kívántam, bárcsak ott állna velem szemben ő, a makulátlan külsejű, kifinomult ízléssel rendelkező híresség. Ám amikor elérkezett a rég várt pillanat, csalódtam. Néha pozitív értelemben, máskor éppen ellenkezőleg.
Kedvenceinket egy képzeletbeli burok veszi körül, amiből a médián keresztül nincs lehetőségük kitörni, vagy rosszabb esetben nem is akarnak. Mi, átlagemberek, hajlamosak vagyunk beskatulyázni őket olyan felszínes sémák alapján, mint „szószátyár”, „faragatlan” vagy „butácska szépség”. Azt hisszük, hogy az általunk hétköznapokban tapasztalt viselkedésük, beszédstílusuk, öltözködésük megegyezik a civil életben vett szokásaival.
Ez azonban nem minden esetben fedi a valóságot, sokszor szöges ellentét húzódhat a kettő között. A műsor producerei kitalálnak egy „személyre szabott stílust”, ami gyakorlatilag lemoshatatlanná válik. Hiába próbálnak megszabadulni tőle, reménytelen küzdelmet folytatnak, hacsak nem jön egy újabb lehetőség, ahol egy másik oldaluk is megismerhetővé válik. Erre csak akkor derül fény, ha például egy közértben vásárolunk velük, vagy egy rendezvényen találkozunk velük. Ilyenkor nincs az a máz, amely elfedhetné igazi jellemüket, és biztosak lehetünk abban, hogy önmagukat adják.
Persze vannak kivételek is. Az egyik legpozitívabb példa erre Gundel Takács Gábor. Véleményem szerint ő a képernyőn és szemtől szemben is ugyanazzal a közvetlenséggel, kiváló stílussal beszélget bárkivel, mint a tévében a népszerű vendégekkel. Hangjában gyakran érezhető a lelkesedés és a munka iránt érzett szeretet, amit eddig csak keveseknél tapasztaltam.
Magyarország egyik legnépszerűbb énekesnője a színpadon estéről estére fokozza báját, kedves és ragyogó hangjával azonnal leveszi a lábáról a nagyérdeműt. A színfalak mögött viszont úgy bánik a rajongóival, hogy egy darabig biztosan nem szeretnének találkozni vele.
Saját szememmel láttam, hogyan utasítja el ocsmány szavaival a gyógyíthatatlan beteg kisgyermeket. Nem kívánom senkinek, hogy szemtanúja legyen egy hasonlóan szívbemarkoló pillanatnak!
Legyen olyan, mint a fent említett két személy, vagy teljesen más karakter, nem feltétlenül a személyisége miatt válik valaki a kedvencünkké, sokkal inkább dalai, írásai vagy műsorai állnak közel hozzánk. A siker és a színvonal viszont nagyban függ a sztártól, kérdés persze kit nevezünk annak!
(A cikket beküldte: Adri0924)Olvasási ajánlat
Érdekelt, hogyan létja egy fiatal írónő a történelmnek azt a szakaszát, melyet csak szülei, nagyszülei éltek meg. Érdekes témaválasztás, szatírikus látásmőd arra a korszakra, mely sokszor a humor morzsáit is nélkülözte és inkább a bánattól a szomorúságtóé maradt... »

December 24-26. és a népszokások
Karácsony a keresztények legfontosabb ünnepe, Jézus születésének az ünnepe. A betlehemi történet a Bibliában található, az Új Testamentum két könyvében, a Máté és Lukács evangéliumaiban. Különféle keresztény egyházak különböző dátumokon ünneplik: a katolikusok és... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.