Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Ügyeskedjünk!

Használjuk fel a műanyag palackokat!

A műanyag palackoknak nagyon sok felhasználási módja van, újrahasznosítják, van, aki újratölti és van, aki éppen valamilyen dísztárgyat csinál belőle. Nagyon sok ötletet lehet találni az interneten e témát illetően, és elég szép darabok születnek egy-egy műanyag palackból.

Persze, persze, el is lehet vinni a palackokat a hulladékgyűjtőbe, de nem kell feltétlenül minden palackkal oda rohangálni, hogyha kiváló dísztárgyat is készíthetünk belőle. Olcsó, és ha oda is figyelünk, akkor mutatós is.

Első példa a felhasználásra a kis virágok. Ehhez nem kell mást tenni, csak egy palackból kivágni pár kockát, vagy virág alakot, gyertyával körbeolvasztani, a részeket (több részből szebb lesz) összeragasztani és kész is van a mi kis virágunk. Én személy szerint csillámport és gyöngyöket is használtam, de mindenki másképp találja fel magát. Levághatjuk azonban a palack alját is, aminek már, ha megnézzük eleve virág alakja van, ezzel is sok mindent lehet kezdeni.

De ha már az előbb említettem a gyertyát, a palack levágott tetejéből, tehát a szájából könnyen gyertyatartót csinálhatunk akár egy CD segítségével következőképp: egy tetszés szerinti darabot vágunk le a palackról, rajta hagyjuk az üveg tetejét és fejtetővel a CD közepére ragasszuk. Ha nagy darabot vágtunk, úgy fog kinézni, mint egy tölcsér, de ezt még lehet dekorálni kedvünk szerint. Egy egyszerű füstölővel is szép mintákat lehet bele égetni. Ha CD nélkül csináljuk, akkor elég csak megfordítani, és a levágott részből máris lesz állványa, a tetős résznél rakhatjuk bele a gyertyát.

Az ilyen díszek még édesanyámnak is tetszenek, aki elég makacs ilyen téren, csak porfogónak titulálja az összes díszt, ami van a házban. Amikor a szekrényemre csináltam "plasztikfüggönyt", megkért, hogy csináljak a bejárati ajtóra is egyet. Elég macerás a dolog, és az ajtóra még mindig nem készült el. A szekrény sokkal kisebb, mint az ajtó, azzal nem is fáradtam annyit. A palackot kisebb-nagyobb kockákra vágtam, körben megolvasztottam gyertyával, és kilyukasztottam őket egy felforrósított gemkapocs segítségével és összekötöttem őket cérnával. Én átlátszó és zöld palackot használtam, de akár be is lehet festeni egy erős filctollal, vagy akármivel.

Rengeteg ilyen felhasználása van még a palackoknak, csak utána kell nézni és kedvet kapni hozzá. Én már annyi mindent akarok csinálni, hogy már nem tudom, hogy mivel kezdjem.
(A cikket beküldte: Melapeno)Régiből újat: Kendercérnával bevont tárgyak
Bármilyen megunt, elrepedt régi tárgyat bevonhatunk kendercérnával. Aztán tetszés szerint, alkalomnak megfelelően díszíthetjük. Én az ősszel nagyon vagány kompozíciót készítettem. Zsákvászonból asztalterítőt, elrepedt tányérból, pohárból, tejfölös dobozból,... »

Hírességek testközelben
Színészek, énekesek, műsorvezetők: csak néhány a megkülönböztetett figyelemben részesülő közszereplők közül. Legtöbbször közvetve találkozunk velük: magazinok címlapjáról vagy a televízió képernyőjéről mosolyognak ránk. Azt hisszük, ismerjük valódi énjüket, ám ez közel sem így van. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.