Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Halloween - töklámpás készítése

Október végén elsősorban az angolszász kultúrkörben ünneplik a Halloween ünnepét, amelynek legkedvesebb része a töklámpások készítése.

Remélem mindenki kedvet kap az elkészítéséhez, amelyhez néhány jótanácsot mellékelek.


- Keressünk egy szimpatikus tököt! :)
- Újságpapírral, vagy viaszosvászon abrosszal fedjük le a munkaterületet!
- Rajzoljuk körbe a tök kalapját! Ezt a végén visszahelyezzük, tehát őrízzük meg!
- Rajzoljuk az arcot filctollal a tökre!
- Vágjuk le a tök tetejét. Akkora lyukra van szükségünk, hogy a kezünk beférjen, mivel a belsejét ki kell szedni belőle. A kivájáshoz a legalkalmasabb eszköz a kanál, jól kaparjuk ki a tök magvas belsejét.
- Vágjuk körbe a szemeket!
- Következik a száj körbevágása. Bátran engedjük el a fantáziánkat!
- Este tegyük egy jól látható helyre, a belsejébe helyezzünk mécsest és óvatosan gyújtsuk meg!
(A cikket beküldte: probacseresznye)A keresztszemes hímzés rejtelmei
Kb. 12 éves lehettem, mikor a kezembe akadt Kocsisné Szirmai Fóris Mária „Tiszavidéki keresztszemes hímzésminták” című könyve. Teljesen beleszerelmesedtem a gyönyörű színes mintákba. Nagyon szegények voltunk, több havi könyörgés, nyaggatás után... »

Őszi dekoráció egyszerűen
Rövid idő alatt varázslatos dekorációt készíthetünk a gyerekekkel az alábbi ötlet felhasználásával. Ha esik odakint, vagy már nagyon unatkoztok, bátran vágjatok bele, mert nagyon könnyű és mégis gyönyörű! »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.