Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Ügyeskedjünk!

Hajtogassunk szerelmes levelet

Lehet, hogy mosolyogni fogtok ezen, hiszen talán utoljára általános iskolában jutott eszetekbe papíron szerelmes levelet írni és a külsejével foglalkozni. Szerintem ma is örömet lophat egy kis levélke a szürke hétköznapokba, vagy lehet akár apró ajándékkísérő valentin napra, születésnapra a kedvesnek.

Nem olyan ördöngősség az origami, bár kell hozzá némi gyakorlottság. A szerelmes levél hajtogatása azonban tényleg gyerekjáték! :)

1. Fogj egy két oldalán különböző színű lapot! Lehetőleg fehér és valamilyen romantikus színű (piros, rózsaszín) legyen. Vágd pontosan négyzet alakúra és hajtsd félbe mindkét átlóján!

2. Az átlós hajtások találkozási pontjához hajtsd be a sarkokat, majd vissza!

3. Két sarkot hajts be az előző módon!

4. Fogd úgy a papírt, hogy a két behajtott sarok oldalra essen és hajtsd fel az alsó sarkot egy kicsivel a korábbi hajtás felett! Ez lesz a boríték alja.


5. A 4-s pontban felhajtott sarokból hajts vissza annyit, hogy a csúcsa a borítékunk aljához érjen!


6. A boríték felső sarkát szintén hajtsd le úgy, hogy a csúcsa a boríték aljához érjen.


7. Majd a felét hajtsd vissza felfelé!


8. Alakítsd ki a szív formát úgy, hogy a felső sarkot a középső hajtáshoz illeszted!
Kész a mű!

A hajtogatás lépéseit a következő képen láthatod:
Adventi naptár – akár az utolsó pillanatban is
Alkotni jó. Örömöt szerezni még jobb! A saját készítésű ajándékban ott van a szíved és ott van Veled minden pillanatban az is, akinek készíted! Hiszen rá gondolsz és elképzeled ezerszer is örömét. Egy ötlet, ami ötletrohamot indíthat benned! A lehetőségek... »

"Apróság", ami nagyon fontos, de sokan semmibe veszik
Néha eltűnődöm a világ folyásán. Azon, hogy miért van annyi agyonhajszolt, elégedetlen, megkeseredett (végletekben kifejezve: aberrált, a családja, maga ellen forduló) ember. Olyan kicsi dolog kellene ahhoz, hogy sokan ne betegedjenek meg lelkileg, s utána... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.