Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Ha minden álom így teljesülne....

Mindenki szokott tervezgetni és álmodozni, mert az nagyon jó. Még jobb, ha az álom teljesül. Lehet az álom nagy és elérhetetlen, és lehet kicsiben is gondolkozni. A sok álmom és vágyam között szerepel a lakás szépítgetése. Mit tesz a fészekrakó ösztön!?

A konyhába vettünk egy asztalt és hozzá való székeket. A szék világos huzattal van (volt) bevonva. Kedves édesanyámnak is az volt az első mondata, hogy szép, DE kényes.
A gyerekek rövid időn belül leamortizálták. Próbáltam kefével dörzsölni és kimosni, próbáltam kárpittisztítóval, de csak rosszabb lett.
Ekkor megszületett az elhatározás.
Áthúzom a széket!

Az elhatározást tett is követte. A méteráruboltokban is szétnéztem, és bizony a turkálóban is. A választásom egy kellemes színű függönydarabra esett, amit pár száz forintból meg is vásároltam.
A szék ülőkéjét lecsavaroztam a férjem szerszámos ládájából kölcsönvett csillagcsavarhúzóval.
A régi huzatot nem vettem le, csak a kapcsozást takaró alátétet.
Mint minden nő, célszerszámot nem találva, felhasználtam minden kéznél lévő eszközt, így egy késsel feszegettem le.
Az anyagot kiterítettem és rámértem az ülőkére a szükséges ráhajtásokkal. A textíliát előtte természetesen kimostam.
A szabásnál ügyelni kell a mintára, és a szálirányra, hogy minden széknél egyforma legyen. A kimért darabot kárpittűzővel erősítettem az ülőkére.
A kárpitrögzítő egy egyszerű belövős tűzőgép, amit erősebb kapoccsal kell csak megtölteni.
A hosszúságot pontosan kell kiszámolni, mert ha átüti az ülőkét, akkor kellemetlen pillanatokat okoz fáradságos munkánk.
A rögzítésnél a túlfeszítést kell elkerülni és a sarkoknál való hajtást kell szépen eligazítani.
A többi már gyerekjáték. Rátűzni az alátétet és visszacsavarozni az ülőkét.

Jó munkát mindenkinek!
(A cikket beküldte: 55moncsi71)Húsvétváró
Fiacskámra kiskabátot húzok, rám is elég egy nagyszvetter. Itt a tavasz! – csicsergi boldogan egy madárka. Nem győzöm figyelni az ablakon keresztül: a terebélyes hársfa egyre zöldülő ágain vidáman, peckesen ugrál fel-alá. Hangja, akárcsak a nap meleg... »
Balatoni emlékmorzsák
"Te nem mehetsz le nélkülünk nyaralni a Balcsira!" - hallottam oly sokszor kislányként szüleimtől. Bezzeg a bátyám! Sok szünidőt eltöltött a mamáéknál, kalandos napokat átélve az unokatesókkal. Pedig a testvérem is csak kilenc éves volt még. Én voltam az egyetlen... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.