Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Szórakozzunk, utazzunk!

Győrben voltam

Kilépve egy kicsit a babázás-szülés témájából, egy kis szabadságot adva magunknak, utazzunk el valahova. Nem kell messzire menni ahhoz, hogy találkozzunk a szépséggel. Egy olyan országban élünk, melynek minden szegletében ránk tekint a halhatatlan világ régről itt maradt varázsa.

Tegnap Győrben voltam, kevés dolgom lévén, maradt időm kedves városommal a találkozásra.
Sétáltam szűk, kicsit kacskaringós, párás, naptól világított, színes, mediterrán utcácskáin, szobrokkal díszített, gyönyörű és méretes épületekkel zárt terein, széles sétáló utcáján, apró barokk terén. Tegnap nem voltak fogatlan kapualjak, szürke, szomorú házak, tegnap minden engem várt. Tisztelettel köszöntem a püspökség palotájának, a Karmelita templomnak, hidaknak, megújult zsinagógának, dőlni készülő, apró, folyó menti háznak.
Megérkeztem.
Kabátomat levéve, leültem a teraszra merészkedő, kevesek közzé, arcomat napféle fordítva,
hagytam magam elringatni érzelmeimtől, gondolatimtól. Körülöttem az emberek, csak is azért jöttek-mentek, hogy benépesítsék a varázslatot. A langymeleg, útját tudva, belém bújt, kiűzte csontfájdalmaimat, lelkem sarkában figyelve ücsörgő bánat pillanatomat.

A tavaszt jelző, csalóka rügyfeszülés, messzebbre vitte gondolatimat.
Tegnap boldog voltam Győrben és ez fontos. A szeretet pillanatok, boldogság pillanatok az élet fontos pillanatai. Ezért és ezzel érdemes csak élni (csak így!). Nem engedem el a pillanat kezét, biztosan tudom, hogy a boldogság álarc mögött, rám mosolyog valaki. Valaki! Lehet, hogy Őt várom, lehet, hogy Ő vár engem.
Ilyen egyszerű lenne a boldogság-szeretet? Lehet, hogy csak mi formáljuk érthetetlenné, vagy megyünk el mellette hunyt szemmel.

Miért Rólam szól ez a történet? Mert vagyok annyira önző, hogy a boldogságot csak magamon keresztül tudom megfogalmazni, az értelmező szótár nem érdekel.

Miért is mondom mindezt el Neked? Hogy örülj Velem, hogy keresd meg Te is kedvenc városodat, házadat, fádat és a racionális igenek-nemek közzé engedd be, a színes, jó szagú varázslatot, hálás lesz érte, megférnek egymással.

És hogyan tovább? Ha kedves lesz a tél, a benne viruló tavaszhoz, új város következik, talán
Besztercebánya, széljárta, napsütöttel, jellegzetesen monarchia korabeli terével, de ez már egy másik történet.

Búcsúzom, míg tart a varázs, hogy adhassak belőle Neked is, ezáltal leszek gazdagabb.
(A cikket beküldte: kneseva)„Kis Brüsszeli Útikalauz Stopposoknak”, avagy „Mi belgák hova álljunk"?
1. rész Előszó A belga főváros ugyan főként arról ismeretes, hogy otthont ad a NATO és az Európai Unió intézményeinek, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy mellesleg él itt néhány egymást ki nem állható flamand és vallon is, akik valamilyen számukra is... »

Kalandozás a francia konyhában
Mivel ez nem egy mindennapi recept és az elkészítés is izgalmasan sikerült, arra gondoltam, hogy megírom cikknek. Így kerekedett belőle az élménybeszámoló, vagyis hogyan készítettük el a burgundi csigát lépésről lépésre. »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.