Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Gyerekszobák díszítése

Nagyon sok oldal kínál gyermekeink szobáinak falaira szebbnél szebb festményeket, nyom nélkül eltüntethető rajzokat. Semmi kétség: nagyon szépek, de... az áruk sem kevés! Ezért vettem saját kezembe a dolgokat és "varázsoltam" gyermekem kedvenc mesehőseit a falra és ablakra...

Mikor megszületett első fiam, én is, mint a legtöbb anya, szerettem volna minél szebb és barátságosabb szobát kialakítani neki.
Sajnálatos módon, miután egy ismerős megijesztette őt, attól kezdve nem szívesen volt a szobájában, csupán aludni járt be oda és nappal kihordta a játékokat a konyhába, a mi szobánkba. Ebből elég, gondoltam én. Olyanná varázsolom a szobáját, amelyben szeret lenni, ami igazán csak az ő birodalma.
Sorra nézegettem a szebbnél szebb, falra festett mesejeleneteket a különböző ezzel foglalkozó oldalakon. Kínálnak ott egész szobát körülölelő festményeket, de a kreatívabbaknak nyom nélkül arrébb rakható mesehősöket ajánlanak.
Ez kell nekünk, gondoltam magamban, ezért fel is vettem a kapcsolatot az egyik ilyen személlyel, mert az oldalon természetesen az árakról egy szó sem esik. Kértem is egy árajánlatot egy másfél négyzetméteres rajzról.
Leesett az állam, amikor visszaírtak, hogy minimum 18.000 Ft. Mi kerülhet ennyibe, kérdeztem én, hisz csupán festék az egész. Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért elhatároztam, hogy igenis lesz a gyereknek valami a falon, de az biztos nem poszter lesz.
Nem mondanám magamról, hogy nagy kézügyességgel rendelkezem, de belevágtam, mondván mi történhet, maximum még egyszer lefestjük egyszínűre a falat. A nagy gondolkodás közepette a gyerekre rájött a diavetítőzhetnék. Még elolvastam neki a mesét, ki is találtam, hogy válasszon magának róla egy képet és azt én felfestem neki. Ki is választott magának egy szép kis méhecskét és a keresztes barátunkat. Na a mese után nem is raktam el a diavetítőt, hanem besötétítettem a szobában, feltettem egy székre a gépet, ráirányítottam, a falra, kaptam egy ceruzát és fél óra múlva már a kiságynál volt a méhecske és a keresztes rajza. Egyszerű vízfestékkel kifestettem és már kész is volt a két kis aranyos rajz. Festés közben történetet találtunk ki a rajzokhoz, így került fel még hozzá egy felhőcske és egy napocska (a képen még nincs kész)... Később egy ismerős mikor megnézte a képet, nem hitte el, hogy én festettem, ő bizton állította, hogy biztos ott rendeltem a rajzot, ahol ő. (22.000 Ft-jába került.) Én közöltem, hogy akkor én igen nagy akcióban vehettem részt, mert az enyém csupán egy vízfesték árába került...
Mikor másik lakásba költöztünk szerettem volna, hogy az a szoba is szép legyen.
Mivel albérletben lakunk, először nem akartam rögtön a falra támadni, viszont az ablakmatricát nehezen tudtam a nagytakarításkor levakarni, ezért elhatároztam oda is festek. Első ablakképemet lemosható üvegfestékkel készítettem és mondta a férjem, hogy állagra semmiben nem különbözik a közönséges temperától, ezért ő temperával felfest egy másik képet is a gyereknek. Gyorsan elkészítettem neki egy nejlonra a sablont, felragasztotta az ablak külső oldalára, átrajzolta és pár óra alatt el is készült vele...
Én nem mondom, hogy aki teheti, ne rendelje meg ezeket a szolgáltatásokat, de aki nem teheti meg, az egy kis ötletességgel gyakran szebbet alkot, mintha pénzen megvett volna valamit.
Arról nem is beszélve, hogy családi programnak sem rossz egy kis odafigyeléssel. Férjem adott egy ecsetet a fiamnak is, rajzolt egy négyzetet az ablak sarkába és ő oda festhetett, amit a végén ünnepélyesen le is mostunk. :-)
Tehát aki szeretne barátságos hangulatot teremteni, de anyagilag nem áll túl jól, az egy kis kreativitással nagyon nagy örömet szerezhet csemetéjének, hisz nem mindenki mondhatja el, hogy figyelj én azt kértem az anyukámtól, hogy fessen nekem egy vonatot, és a vonatom mellé apa festett egy hatalmas autót, olyat amilyet Én szerettem volna.
Úgyhogy: hajrá szülők!
Tegyük boldoggá gyermekeinket!
(A cikket beküldte: raczne-gabriella)Découpage- magyarosan dekupázs vagy szalvétatechnika
A découpage nagyon egyszerű módszer különböző tárgyak dekorálásához, személyesebbé tételéhez. A szalvéták mintáival illetve a speciális découpage papírok segítségével érdekes, ötletes kollázsokat is készíthetünk. Nem kell hozzá különösebb kézügyesség, csak... »

Lélekmelengető italok télen
Hmmm... forralt bor, forró rum, forró csoki, illatos italok, melyek megmelengetik az ember testét lelkét télen, a bögrét markolva felmelegszik a tenyerünk és vidámság költözik a szemünkbe. :) Mellékelem három bevált receptemet, hátha jól jön valakinek a téli... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.