Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Ügyeskedjünk!

Gesztenye kígyó készítése

Beköszöntött az igazi ősz, itt a vadgesztenye szezon. Úton-útfélen találhatunk a fényes, barna termésekből és a szúrós héjukból. Érdemes gyűjtögetni, főleg kisgyermekes szülőknek, mert jópofa dolgokat készíthetünk egy kis fantáziával belőle.

Lépjünk túl a Gesztenye Gusztin (ember) és a négylábó barátain, mert nem ér véget itt a gesztenye-világ. Készítsünk egy kígyót!

A gesztenyéket ehhez az alkotáshoz előre ki kell lyukasztani. Ezt ne a gyermek végezze, mert balesetveszélyes! Egy fém nyárssal szúrjunk lyukakat. Minél többet szárad a gesztenye, annál nehezebb dolgunk lesz, így érdemes még frissen átesni a ezen feladaton.

A gesztenyéket ezután nagyság szerint sorba kell rendezni. A kígyó feje egy olyan gesztenye legyen majd, amelyen lesz egy nagyobb világosabb, matt folt a szemek felragasztásához.

A testet egy piros fonaldarabra fogjuk felhúzni. Ha gyerekkel készítjük el a kígyót, akkor a fonalat hajtsuk ketté, majd a hajtásba csúsztassunk egy darab drótot, amely két végét összetekerjük. Ez a drót lesz a "tű". Ezzel a módszerrel a kisebbek is könnyebben fűzik fel a gesztenyéket. A fonal így duplán lesz, ennek később lesz jelentősége.

A fonal végére kössünk egy csomót és a legkisebb méretű gesztenyétől kezdődjön a felfűzés. Ez lesz majd a kígyó farka.

Miután eljutottunk a fejéhez, vágjuk le a fonalat úgy, hogy 3-4 centiméter maradjon pluszban. Ez lesz a nyelv. Egy csomót kell rá kötni, minél közelebb a lyukhoz (ami a kígyó szája). A csomó megkötése után kb. 1,5-2 centimétert hagyjunk meg, a többit vágjuk le! Ha mindent jól csináltunk, akkor a dupla fonal miatt egy kétágú, villás nyelv jött létre.

Rajzoljunk, vagy ragasszunk két szemet a kígyónak és máris kész!

Forrás: redtedart.com
(A cikket beküldte: szeretekolvasni)Nosztalgia scrapbook
A nosztalgia album készítése csodálatos módja annak, hogy a családunk múltját megõrizzük, õseinknek emléket állítsunk. Az album készítése során nem csak a kreativitásunkra lesz szükség. Egyszerre leszünk történészek, restaurátorok és dizájnerek:... »

Nyári kerti parti
Nincs jobb annál, mint amikor egy dolgos hét után a megfáradt ember családi-baráti körben tölti el a pihenésre szánt hétvégét. (Receptekkel) De jó is az, ha a passzív kikapcsolódás helyett a feltöltődés aktív formáját választva tervezünk, szervezünk, és... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.