Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Ügyeskedjünk!

Gesztenye kígyó készítése

Beköszöntött az igazi ősz, itt a vadgesztenye szezon. Úton-útfélen találhatunk a fényes, barna termésekből és a szúrós héjukból. Érdemes gyűjtögetni, főleg kisgyermekes szülőknek, mert jópofa dolgokat készíthetünk egy kis fantáziával belőle.

Lépjünk túl a Gesztenye Gusztin (ember) és a négylábó barátain, mert nem ér véget itt a gesztenye-világ. Készítsünk egy kígyót!

A gesztenyéket ehhez az alkotáshoz előre ki kell lyukasztani. Ezt ne a gyermek végezze, mert balesetveszélyes! Egy fém nyárssal szúrjunk lyukakat. Minél többet szárad a gesztenye, annál nehezebb dolgunk lesz, így érdemes még frissen átesni a ezen feladaton.

A gesztenyéket ezután nagyság szerint sorba kell rendezni. A kígyó feje egy olyan gesztenye legyen majd, amelyen lesz egy nagyobb világosabb, matt folt a szemek felragasztásához.

A testet egy piros fonaldarabra fogjuk felhúzni. Ha gyerekkel készítjük el a kígyót, akkor a fonalat hajtsuk ketté, majd a hajtásba csúsztassunk egy darab drótot, amely két végét összetekerjük. Ez a drót lesz a "tű". Ezzel a módszerrel a kisebbek is könnyebben fűzik fel a gesztenyéket. A fonal így duplán lesz, ennek később lesz jelentősége.

A fonal végére kössünk egy csomót és a legkisebb méretű gesztenyétől kezdődjön a felfűzés. Ez lesz majd a kígyó farka.

Miután eljutottunk a fejéhez, vágjuk le a fonalat úgy, hogy 3-4 centiméter maradjon pluszban. Ez lesz a nyelv. Egy csomót kell rá kötni, minél közelebb a lyukhoz (ami a kígyó szája). A csomó megkötése után kb. 1,5-2 centimétert hagyjunk meg, a többit vágjuk le! Ha mindent jól csináltunk, akkor a dupla fonal miatt egy kétágú, villás nyelv jött létre.

Rajzoljunk, vagy ragasszunk két szemet a kígyónak és máris kész!

Forrás: redtedart.com
(A cikket beküldte: szeretekolvasni)A sokoldalú papír
Egy-egy születésnap, névnap, karácsony alkalmával felhalmozódik pár gyönyörű használt csomagolópapír, amivel azt hisszük nem lehet semmit kezdeni. Na de ez nem igaz! Mindent fel lehet használni, csak egy kis ötletesség és ügyesség kell hozzá. Most pár... »

„Kis Brüsszeli Útikalauz Stopposoknak”, avagy „Mi belgák hova álljunk"?
1. rész Előszó A belga főváros ugyan főként arról ismeretes, hogy otthont ad a NATO és az Európai Unió intézményeinek, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy mellesleg él itt néhány egymást ki nem állható flamand és vallon is, akik valamilyen számukra is... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.