Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Szórakozzunk, utazzunk!

Értékteremtés és jótékonyság: Cimbora Labirintus Program

Minden szombaton Cimbora a VAM Design Centerben

Cimbora Labirintus Játszóház a Vam Design Centerben
2009. március 7-től, minden szombaton, 10. 00 –18. 00 óráig
Cím: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király u. 26.
Belépő: 3. 000 Ft, finom ebéddel


A Cimboráról mindenkinek van valami emléke. Sokan a főcímdalt dúdolják, van aki Juhász Jácintot és Káldi Nórát emlegeti, de ennél sokkal többen mondják, hogy „én a Cimborán nőttem fel”. É. Szabó Márta, szerkesztő magasra állította a mércét, a műsor érthető, sőt, szórakoztató formában mesélt a gyerekeknek irodalomról, történelemről, képzőművészetről, költészetről, zenéről.
A Cimbora immár 8 éve, minden szombat délelőtt a Duna Televízióban látható.

A Cimborával ma már nem csak a Duna Televízió képernyőjén találkozhatnak a gyerekek, hanem a Cimbora Labirintus Játszóházban is. Ez a művelődéstörténeti játszóház
kreatív - készségfejlesztő – művészeti játékokkal várja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. Az ókortól napjainkig korabeli játékok rekonstrukcióit és művészeti alkotásait, legjellemzőbb technikai és szellemi újításait ismerhetik meg játékos formában a gyerekek. Például, lehet egyiptomi sírkamrában régészkedni, görög hajót építeni, óriás puzzlét összeállítani, festeni, rajzolni, ókori táblás játékokon játszani vagy akár célba dobni.

2009. március 7-től, minden szombaton, a VAM Design Centerben találkozhatnak a Cimborával a szórakozni vágyó gyerekek. Az egész napos játszóházban képzőművészek, restaurátorok, zenészek, óvoda-, iskola- és drámapedagógusok foglalkoznak velük. A Televíziós Cimbora világát idézve fiatal tervezők díszletei között mutatunk be egy-egy kultúrtörténeti korszakot. Elsőként a VAM Design Da Vinci – a géniusz kiállításához kapcsolódva a reneszánszban barangolunk. A korabeli piactól, egészen a könyvnyomtatás és könyvkötés, Amerika és a camera obscura felfedezéséig, sok-sok érdekesség várja a gyerekeket.

1973. szeptember 15-én indult el a Magyar Televízió képernyőjén az első Cimbora műsor, mely 15O adás után, anyagi okok miatt megszűnt, majd a Duna Televízióban folytatódott. A Cimbora, mind a mai napig hetente 25 percben jelentkezik a Duna Televízióban, szombatonként, reggel 9 órakor, vasárnapi ismétléssel. A gyerekek érdeklődése évtizedeken át bizonyította, hogy a televízió nemcsak rombolni tud, hanem cselekvésre, értékes dolgok szeretetére is nevelhet - észrevétlenül.

A műsorhoz kapcsolódva hoztuk létre a Cimbora Alapítványt, amelynek keretében, több, mint egy évtizede szervezünk értékmegőrző, aktivizáló gyermekprogramokat. Az alapítvány legfontosabb feladata a gyermekek kulturált szórakozásának megteremtése, az egészséges életmódra nevelés, értékközvetítés.

Miért nem ingyenes a program?
A Cimbora Alapítvány fennállása óta pályázati forrásokból és szponzori támogatásokból finanszírozza tevékenységét. Ennek köszönhetően számtalan szociálisan hátrányos helyzetű és sérült, handicap-es gyermek számára szerveztünk hazai és külföldi táborozásokat és művészeti programokat. Idén kulturális programjaink mellett, hátrányos kistérségekben élő, tehetséges, szegény gyermekeket szeretnénk felkarolni, tanulmányaikban támogatni. Munkánkhoz a régiek mellett új források is szükségesek.

A Cimbora Labirintusba váltott belépőjeggyel minden szülő a Cimbora Alapítvány Jótékonysági akcióit támogatja, többek között hozzásegít egy nehéz sorsú gyereket ahhoz, hogy eljuthasson vidéken vagy Budapesten a Cimbora programokra.


Malmö látnivalói
Kicsi, de bájos város Malmö. Olyannyira egyszerű és olcsó ide eljutni, hogy kár kihagyni. Már néhány ezer forintért elrepít ide a fapados replülőjárat és szállás terén is találhatunk igazán "zsebbarát" ajánlatokat az interneten. »

A konyha divatot teremt
A legújabb 2013-as konyhabútor és konyhagép kollekciókkal idén is a Konyhakiállításon találkozhatnak először a látogatók március 1-3. között a Budapest Sportarénában. Az eseményen több mint 100 kiállító mutatja be a hazai és nemzetközi gyártók újdonságait, melyek... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.