Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Hobbi- és háziállatok

Ember árnyék nélkül 2. rész

Kutyusom halála óta kijárok heti 2-3 alkalommal a kutyamenhelyre önkéntesként. Kenneleket takarítok, kutyát sétáltatok. Sokan megalázónak tartják, nem tartanak normálisnak. Pedig takarítás közben lehet velük kapcsolatba kerülni, ja és nagyon jó hallgatóság is :). Lettek kedvenceim akiknél takarítok, sétáltatom őket. Jól érzem magam köztük, nagyon sok szeretett adnak, és úgy szeretnek amilyen vagyok. Nincs olyan alkalom , hogy ne kérjek bocsánatot tőlük azért amit az embernek nevezhető valaki tett velük. Ilyenkor mindig a kedvenc idézetem jut eszembe: "Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." Mahatma Gandhi

Tegnap nem tudtam kimenni legőszintébb "rajongóimhoz". Reggel gyerekes izgalommal vártam, hogy láthassam a kedvenckéimet. Első utam az atkás kutyushoz vezetett, hála javult az állapota, már egészen szép a teste és nem vérzenek a sebei. Nagyon boldog voltam, de nem sokáig tartott ez a boldogság, mellette lévő csodálatos egzotikusan szép nagytestű Pöttyöském parvos lett. Tegnap kezdődött nála, a kutyaólban feküdt és nyáladzott. A szemei kifejezéstelenül tekintettek rám. Sietve körbe néztem a többi kedvenceimet, létszámellenőrzés tartottam. Mindenki megvolt, mindenki egészséges. Nagyon örültek nekem, leírhatatlan az érzés, amikor ilyenkor a lelkemet átjárja. Fél óránként megnéztem az én nagyon beteg Pöttyösömet. 12-kor vér szivárgott a végbeléből. A fejét simogatva éreztem, ott valami nem stimmel, mintha a bőre alatt feje tetején hangyák rohangálta volna, a gyönyörű feje remegett. Borzalmas volt így látni, hiszen kedden még játszottunk, simogattam, rohangált hozzám. Könyörögtem neki sírva, hogy ne adja fel, legyen erős, akarjon élni. Egy nagy lepedővel betakartam, hogy a legyek hagyják békén.

Nem tudom leírni mit éreztem, amikor Benji meghalt, akkor éreztem ilyen mérhetetlen tehetetlenséget. Lemostam róla a vért, simogattam, babusgattam. Eszembe jutott amikor 2 hete hozták be azt hazudva, hogy találták. A kutyaház mellett feküdt nagyon félt, a gondozók azt mondták, morgós-mérgeske kutyus. Távolról figyeltem majd szépen oldalazva közelítettem hozzá, nem néztem rá. Vártam, hogy közelítsen felém. 10 perc napon állás után elindult felém, nagyon félve szemei szomorúan néztek rám. Napszemüveg mögül figyeltem mit tesz. Majd éreztem bal lábamra feküdt, és puszit kaptam Tőle. Lehajoltam hozzá, a farkát csóválta, majd hozzám bújt, menedéket keresett, bátorítást és szeretett keresett a gonosz világ elől. Szemeibe néztem, ahol minden ott volt, de sajnos csak szomorúságot láttam. Másnap mikor meglátott repdesve várt, boldog voltam, jó volt látni örömét. Így ismerkedtünk meg, s utána minden nap Vele kezdtem a létszámellenőrzést mindig. Sajnos 13 napot adott nekünk a sors. Emlékezésemből erős remegése hozott vissza, nagyon rosszul volt, haldoklott. Pupillái teljesen kitágultak, ahogy néztem, melyek még pár napja az örömtől csillogtak, most cikázó fényeket láttam, a szivárvány minden színe megtalálható volt. Magamhoz szorítottam és zokogoktam, könnyeim eláztatták a szép pofikáját. Vesztettem ismét a halállal szemben, elvitte magával Őt is. Nyugodj békében szépségem, remélem a szívárványhídnál találkozik Benjikémel és együtt várnak rám.
(A cikket beküldte: Rachel67)A Farkas
Ez a cikk az egyik legszebb állatról szól: a farkasról. Ennek az állatnak a bundája fehér, fekete, szürke vagy ötvözete. Nekem ez a legkedvesebb állatom. Szeretnék vele egyszer igazából összetalálkozni, játszani vele és simogatni őt. Ezért szeretnék róla írni. »

Búcsúzik a tél, közeledik a tavasz…
Nagyon várjuk a tavaszt! A hőmérő még kemény mínuszokat mutat, a meteorológusok szórványosan előforduló hózáporokról beszélnek, de ha nyitott szemmel nézünk körbe a kertünkben a természet megmutatja nekünk a tavasz közeledtét… »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.