Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Éljünk tudatosan... legalább egy picit

Miért mész mindenhová autóval? Folyatod a vizet akkor is, ha nem kell? Eszel akkor is, ha nem kell? Ég a lámpa, pedig semmi szükséged rá? Járatod az autót, mert éppen vársz valakire? Megy a TV, pedig nem is nézed? Gondoltál már arra, hogy a gyermekeinknek, unokáinknak már lehet, hogy nem jut elég ezekből a dolgokból? Próbáljunk tudatosan élni!

A legtöbb (fejlett országban élő) ember természetesnek veszi, hogy van víz, villany, gáz, benzin, étel, pedig ezek mind-mind rohamosan fogynak, és nincs messze az az idő, amikor hiányt szenvedünk ezekből, és lehet, hogy nem most jön el ez az idő, de a hírekben is nap mint nap halljuk, hogy drágulnak az élelmiszerek, egyre kevesebb az édesvíz, évről-évre rosszabb a termés, olvadnak a jégsapkák és sorolhatnám.

Meghallgatjuk ezeket, elborzadunk, vagy nem, de nem változtatunk (tisztelet a kivételnek). Én szeretném, ha a gyermekem boldogan nőne fel, és nyilván ő is ezt fogja kívánni a gyermekeinek, de ha így folytatjuk, lehet hogy hiányt fognak szenvedni, és hiába lesz pénzük (ha lesz), ha nem lesz mit megvenni, a pénzt megenni nem lehet, pénzből nem termelődik újabb és újabb kőolaj, nem lesz több víz, nem tudjuk ezeket pénzből pótolni.

Engem nagyon elszomorít, hogy a felsőbb hatalmak a saját jólétükért kockáztatják a nép (jó)létét, nyugalmát és jövőjét. Sajnos nem sokat tehetünk ez ellen, de egy kicsit mi is tudunk tenni azért, hogy a jövő nemzedékének se kelljen nélkülöznie semmit.

Lehet, hogy se füle, se farka a cikkemnek, csak felháborít és elszomorít, hogy az emberiség tönkreteszi a Földet, amin élünk, ami az élethez szükséges dolgokat adja nekünk és utódainknak.
Ha kicsit is tudunk segíteni, hogy ha nem is szebb, de legalább élete legyen a jövő nemzedékének, akkor miért ne tegyük meg? Miért ne kapcsoljuk ki a TV-t, ha nem nézzük? Miért ne állítsuk le a motort, ha nem megyünk épp sehova? Miért ne gyalog, vagy biciklivel menjünk el a boltba, ha 10 vagy akár 20 percet kell gyalogolnunk/tekernünk? Miért ne dobjuk a kukába a szemetet, ha 10 méterre vagyunk tőle? Miért ne fele vízzel öblítsük ki a WC-t, mint amennyivel szoktuk?

Apróságnak tűnnek és észre se vesszük sokszor ezeket, pedig még a pénztárcánkat is megkímélné, ha nem pazarolnánk a Föld tartalékait.

Ha már egy ember lekapcsolja most a TV-t a cikkem miatt, már megérte. :-)
Nem a világot akarom megváltani, mert úgy se tudom, csak ha esetleg nem gondolkozott még el senki ezen, akkor most gondolkozzon el, hogy nem csak a saját életünkről van szó, hanem a jövő nemzedékéről.
(A cikket beküldte: cucomuco)A húsvét ünnepe
Ma már a húsvéthoz kapcsolódó szokások a legtöbb családban elmaradnak, hiszen sokan inkább kirándulni mennek. Talán csak a táplálkozás szokásai nem változnak, hiszen a húsvéti sonka, a főtt tojás, a torma és a kenyér nemcsak a családi asztalon, de az éttermek,... »

Gesztenyefesztivál velem Velemben!
Velem egy kis falucska, Szombathely és kőszeg szomszédságában található. A környék és a fesztivál hangulata a régi vásárokat idézi, ami nagyon megragadott minket és ezért szeretném mindenkivel megosztani az élményeimet. »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.