Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Egyéb cikkek

Gerinckímélő gyerektáskák és karácsonyi ajándékok karosszékből
Alsós gyerekem elképesztő súlyú táskát cipel naponta az iskolába. Évkezdéskor ez számomra még nem derült ki, így megvettük egy olcsóbb "no name" hátitáskát, és csak később kezdtünk aggódni a könyvmennyiség láttán, miközben Kata hátát masszíroztuk estéről estére.... »

Töklámpás készítés
A halloweenkor előtérbe kerülő kivájt tökből készülő lámpás angol "eredeti" neve: Jack O’Lantern. A történet szerint Jack egy részeges ember lévén, az ördögtől egy igéretet kapott, hogy lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket azonban a mennyországba sem... »


Szupernagyi, avagy Anyukám a net szerelmese
Édesanyám, túl a hatvanon nagyon szeret netezni. Elsősorban velünk gyerekeivel, és az ismerősökkel tartja a kapcsolatot. Örömét leli a küldött fényképekben, a társasági oldalon látható képekben. Tud levelet írni, fényképet menteni, zenét keresni, elektronikus képeslapot küldeni. »

Hintőpor praktikák II. rész
A hintőpor praktikákról már írtam egy cikket. Most még szedtem egy csokorra valót össze, aminek még nagy hasznát vehetitek a háztartásban. A drága vegyszerek helyett, használjunk környezetbarát anyagokat, mint például a hintőport! »

Hintőpor praktikák I. rész
A hintőporról már írtam egy cikket: „Amit a hintőporról feltétlenül tudni kell” címmel. Most a hintőpor egyéb, hasznos felhasználásáról gyűjtöttem össze praktikákat, amit szeretnék veletek megosztani. »

Áldozócsütörtök
Áldozócsütörtök, áldozónap, vagy, ahogy a liturgia nevezi Urunk mennybemenetelének (Ascensio Domini) ünnepe. A katolikusok az első kettő, míg a protestánsok az utolsó megnevezést használják. Neve egyrészt onnan ered, hogy amikor Jézus vasárnap feltámadt... »

Húsvétvasárnapi, húsvéthétfői és húsvétkeddi népszokások
Húsvét 325 óta a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte utáni vasárnapra esik, március 22. és április 25. közé. Mozgó ünnep, így minden évben más napra esik. Húsvét a hagyományok szerint a nagyböjt utolsó vasárnapjától (ami a 6. vasárnap)... »

Húsvét előtti pánik
Az alábbi írás címe árulkodó: máris tudjuk, mi foglalkoztatja a cikk íróját. Nemsokára itt a húsvét. Már csak pár nap van hátra, és én még nem végeztem a nagytakarítással. »

A húsvéti szent három nap: a nagycsütörtöki, a nagypénteki és a nagyszombati népszokások
Nagycsütörtök, nagypéntek és nagyszombat a húsvétot megelőző negyven napos böjt utolsó három napja, azaz a húsvéti szent három nap, latin nevén: Sacrum Triduum Paschale. A kereszténység ezen a három napon emlékezik meg Jézus Krisztus kínszenvedéséről,... »

Virágvasárnap
Virágvasárnap a húsvét előtti vasárnap neve, ami egyben a nagyhét kezdete is. Ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe úgy, ahogy az ókorban szokás volt a Közel-Kelet országaiban, hogy az arra méltó személyeknek az útját bevonták valamivel. Máté, Márk és... »

Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.