Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Egyéb cikkek

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
Áprilisi népszokások
Mind szinte minden hónapnak, az áprilisnak is Romulus adott nevet, mégpedig isteni anyjának, Venusnak etruszk neve (Apru) után. Egy római tudós a név eredetét népies etimologizálással a latin "aperire" igére vezeti vissza, aminek jelentése: kinyílni, feltörni,... »

Márciusi népszokások
Nevét a háború római istenéről, latinul Martius, azaz a Marsról kapta. Rómában ez volt az év kezdő hónapja. Az ókorban azt tartották, hogyha a háborút március havában indítják, akkor szerencsés kimenetelű lesz. A népi kalendárium március havát Böjtmás havának, Kos... »


Torkos csütörtök
A magyar néphagyomány egyik kiemelt jelentőségű időszaka a farsang. Vízkereszttől hamvazószerdáig tart, amely változó hosszúságú időszak, mivel a hamvazószerda mozgó ünnep, minden évben más napra esik. A farsangnak számos érdekes népszokása van, bár ebből mára már... »

Hamvazószerda
Hamvazószerda mozgó ünnep, a húshagyó keddet követi, ez a húsvétot megelőző 40 napos böjt első napja. Pontos időpontja attól függ, hogy mikor van a március 21-ét követő első holdtölte. Az ettől számított első vasárnap húsvét első napja, s ha innen visszaszámolunk... »

Húshagyó kedd
A húshagyó kedd régiesen húshagyat, a farsang utolsó napja. Nevének eredete az olasz karnevál szó tükörfordításából ered, latinul carnem levare „húst elhagyni” kifejezésből származik. A húsvét előtt ezen a napon szabadott utoljára húst enni. »

December 24-26. és a népszokások
Karácsony a keresztények legfontosabb ünnepe, Jézus születésének az ünnepe. A betlehemi történet a Bibliában található, az Új Testamentum két könyvében, a Máté és Lukács evangéliumaiban. Különféle keresztény egyházak különböző dátumokon ünneplik: a katolikusok és... »

Otthon vagy temető
Szeretnék a környezetvédelemről beszélni, arról, hogy minden nap ártunk a Földnek, amely az otthonunk. »

72 órás csere
Ha az ember műszaki cikket vásárol, akkor elmondják, hogy amennyiben gond van a termékkel, 72 órán belül a a vásárlás helyére kell visszavinni és cserélik. Vagy mégsem cserélik? Furcsa dolgok ezek... Mik a jogaink a 21.században? Miért van az, hogy amikor nekünk... »

Kína X-szemmel
A kínai emberek a hagyományőrzés mesterei, pedig ha hiszed ha nem, sokkal modernebb dolgaik is vannak mint nekünk. A keresztszemes hímzés ott sem ismeretlen, sőt! Hoztam néhány, a feng shui előirásai szerint használható mintát, melyet szívesen közreadok minden... »

Hitelek
Elsősorban a fiatalok boldogulása miatt írom meg ezt a cikket. Röviden leírom benne, milyen hitellehetőségek vannak a lakásvásárláshoz. Ezekből az esetekből okulni fogunk, illetve jó lendületet adhat mások sikerélménye. »

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.