Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Hobbi- és háziállatok

Drága Lizám és Szonym

Ezt a cikk két aranyos kutyusról szól: Szonyról és Lizáról. Nagyon fontosak voltak nekem, sőt még ma is. Amióta ők nincsenek, azóta minden más. Például Szony nem ás hatalmas gödröket , "teli" van az udvar madárral, mert Liza már nem ugatja őket.

Hatévesen Húsvétra egy border collie kiskutyát kaptunk ajándékba. Nagyon örültünk neki. A neve Liza lett. Kezdetben félt nagyon, de aztán pár nap és megszokta az új helyét. Elég eleven volt mindig, de főleg kiskorában. Szegény mindig félt a vihartól, sokszor beengedtük a lakásba.
Egy év múlva az egyik ismerősünk, aki németjuhászokat tenyésztett, felajánlotta, hogy ingyen elhozhatjuk az utolsó kiskutyát. Az ő neve Szony lett. Sokkal makacsabb volt mint Liza. A két kutya együtt nőtt fel. Szony imádott focizni, de nem volt olyan hízelgő, mint Liza. Emlékszem egyszer elvittem Szonyt sétálni és megvédett engem egy másik kutyától. Liza nem volt ilyen bátor.

Hétévesen Lizának nyolc kölyke született. Sajnos csak kettő maradt életben: Molly és Macy. Macyt elajándékoztuk az egyik rokonunknak, Molly itt maradt nálunk. Szony is nagyon szerette Mollyt és persze ez fordítva is így volt.
Aztán egyik napról a másikra Szony rosszabbul lett. A végén már olyan rosszul volt, hogy a lépcsőn nem bírt feljönni. Kihívtuk hozzá az állatorvost, kapott négy injekciót, de sajnos nem segített rajta. Valószínűleg vírus okozta a halálát. 2007. december 23-án meghalt. A karácsony se volt olyan vidám Szony miatt.

Liza sokáig kereste Szonyt és szomorú volt pár napig. Jól elvoltak Mollyval ketten. Április vége felé Lizának be kellett volna adatni a fogamzásgátlót de megfeledkeztünk róla.
Az egész ugyanúgy kezdődött, mint Szonyval. Hozzá még elég időben hívtunk állatorvost. Az orvos azt mondta, valószínű méhgyulladása, van mert kimaradt a fogamzásgátló. Adott neki antibiotikumot, de csak egy kicsit lett jobban. Két nap múlva már nagyon rosszul volt, a harmadik napon ő is meghalt (2008. április 30.)

Mollynak nagyon hiányzott az anyja, de pár hét múlva hoztunk neki egy kiscicát. (De ez egy másik történet...)

Igazából nekem az a furcsa, hogy egyik napról a másikra ledöntötte őket valami... Nah meg persze az is, hogy mindkettő nyáladzott. Az orvos azt mondta, hogy nem mérgezés, bár ki tudja.
A szomszédunkról el tudnám képzelni, ugyanis nagyon utálja a kutyákat. De nem szeretnék gyanúsítani senkit, úgysem fog soha kiderülni, hogy megmérgezte-e őket vagy nem.

Lizát és Szonyt hátul temettük el a kertben, hogy mindig velünk legyenek.
(A cikket beküldte: $zasza)Jó-e, hogy divathóbort manapság a vadászgörény tartása?
"Milyen állat a vadászgörény?" - teszik fel nagyon sokan a kérdést tanácstalanul toporogva az állatkereskedés ketrecei előtt. Mindenekelőtt tudnunk kell, hogy a vadászgörények bizony már évszázadok óta társai az embernek. »

Konyhaálmok és álomkonyhák a Konyhakiállításon
A konyha ablak egy különleges világra, vagy nem is… inkább egy ajtó, amelyen, ha belépünk, máris jobban érezzük magunkat. Talán ezért álmodozunk róla nap mint nap, elképzeljük, hogyan alakítanánk át, csinosítgatnánk tovább. De a Konyhakiállítás minden... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.