Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Süssünk, főzzünk!

Diétás karácsonyi ínyencségek

A karácsonyi édesség- és süteményszezon nagy kísértés a diétázóknak – de másoknak is.

Az emberek többsége bizony gyarapszik pár kilóval az ünnepek során, de nem kell kétségbeesni! Két dolgot tehetünk: vagy nem eszünk sok süteményt – bár meg kell hagyni, ember legyen a talpán, aki azt megállja! Vagy eszünk, és majd lefogyunk, ami szintén nem kis feladat számunkra.

Van azonban harmadik lehetőség is. Eszünk ugyan finomat, de kevésbé hizlalót. Íme, néhány nyalánkság, amit nyugodt lelkiismerettel elfogyaszthatunk!

A párolt alma kedves téli édesség, ami mellesleg a Norbi Update egyik receptje.. Meleg, fahéjas. Kifejezetten karácsonyi estékre való.
Hozzávalók: 30 dkg zöldalma, 5 dkg vaj, fahéj, folyékony édesítőszer, 1 dl száraz fehérbor , 1 evőkanál zabkorpa
Kevés vajon megpirítjuk a megtisztított, felszeletelt almát. Mikor már barnul, megízesítjük fahéjjal és édesítőszerrel, majd alaposan átforgatjuk a serpenyőben. Felöntjük egy kis borral, majd teszünk bele egy kis zabkorpát. Ha elforrta a levét, máris kész a csemege.

Bizonyára a fahéjas-joghurtos alma is sokaknak ízlik majd. Egyszerűen, és gyorsan elkészíthető, s ez főleg akkor jön jól, ha nincs kedvünk a sütéssel bíbelődni.
Hozzávalók (egy személyre) 1-2 db alma, 1 kis doboz sovány natúrjoghurt, 1 teáskanál őrölt fahéj, ízlés szerint édesítőszer
Az almát gerezdekre vágjuk, kimagozzuk, a többi hozzávalót egy kis tálkában összekeverjük. Az almákat a finom szószba mártogatjuk, vagy rá is önthetjük. Hidegen, de akár melegen is fogyasztható.

A grapefruit-kehely talán egy kicsit visszacsalogatja a nyár emlékeit, és a napsütést, ugyanakkor a karácsonyi hangulattal is rokonszenvez. A mi döntésünk, hogy a forró nyár múltjába vetjük-e magunkat, a radiátorhoz simulva, vagy a narancsos-fahéjas illatokkal a jelen ünnepébe rázódunk. Hozzávalók: grapefruit, krémtúró
A félbevágott grapefruit belsejét kikaparjuk, leszedjük a keserű hártyáját, és összekeverjük a krémtúróval, s ezután visszahelyezzük a héjba.

Hogy használjuk egy kicsit a sütőt is, fogjunk neki a zabpelyhes keksznek. Aki amúgy is odavan a ropogós sütikért, örülhet a választásnak.
Hozzávalók( kb. 30 db tallérra ): 15 dkg puha vaj, 6 dkg barnacukor, 6 dkg folyékony édesítőszer, 15 dkg zabpehely, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 kávéskanál liszt, fél kávéskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 10 dkg tejcsokoládé apróra vágva
Előmelegítjük a sütőt 175 Celsius-fokra, és sütőpapírt terítünk egy nagy tepsire. Összeállítjuk a tésztát: egy tálba kimérjük a zabpelyhet, rá a lisztet, majd a szódabikarbónát, egy csipet sót és a fahéjat. A vajat habosra verjük a kétféle cukorral és hozzárakjuk a tojást. A csokit feldaraboljuk, és a lisztes keverékhez adagoljuk. Ezután jöhet a száraz keverékhez a cukros- tojásos keverék, és ezt a kettőt jól összedolgozzuk. A tésztából diónyi adagokat teszünk egymás mellé, kb. öt centire a tepsiben, ezeket nedves kézzel kicsit lelapítjuk. A tallérokat 10- 12 perc alatt megsütjük. Mikor elkészülnek, még puhák, de ha hagyjuk kihűlni, jó ropogósak lesznek.

Nassoljunk egészségesen, lelkiismeret-furdalás nélkül! Ha mégis félnénk a kilóktól, tornázzunk! Biztosan nem árt meg, sőt, még jól is fog esni!

Szerző: Puha Andrea
Megjelent partneroldalunk a Netbarátnő hozzájárulásával.


Tojásfestési trükkök
A tojás az új élet, a kikelet szimbóluma. A tojásfestés hagyománya már évezredekkel ezelőtti időkre visszavezethető. A perzsák már 3000 évvel ezelőtt a tavasz első napján megajándékozták egymást vörösre festett tojással. Ez a szokás átterjedt Európába, az ókori... »
Kreatív hét, avagy unokahugica nálunk nyaralt!
A három-négy éves gyerekekkel nagy élmény kreatív dolgokat csinálni, és mindamellett, hogy jól szórakoznak, el sem hinnénk, mi mindenük fejlődik közben. Az sem mellékes természetesen, hogy mi magunk is jól mulatunk velük, és csak ámulunk-bámulunk, hogy mikre nem képesek. »





Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.