Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Découpage- magyarosan dekupázs vagy szalvétatechnika

A découpage nagyon egyszerű módszer különböző tárgyak dekorálásához, személyesebbé tételéhez. A szalvéták mintáival illetve a speciális découpage papírok segítségével érdekes, ötletes kollázsokat is készíthetünk.

Nem kell hozzá különösebb kézügyesség, csak egy kis fantázia, no meg a hozzávalók: valamilyen díszítendő tárgy, mintás szalvéta, speciális découpage ragasztó, ecset.


A minta alapja ugyebár a szalvéta. Ezeket ma már akár darabonként is beszerezhetjük különböző hobbi- és papírboltokban, nagyon sok internetes oldal is létezik, ahol a technika rajongói egymás között is cserélgetik gyűjteményük gyöngyszemeit. Kezdetben bármilyen mintás szalvéta megteszi, ami éppen megtetszik a boltban.

A tárgy, amit díszítünk többféle lehet, kezdetben talán érdemesebb egyszerű, sima felületekkel dolgozni, mint pl. egy fakép, vagy egy doboz. Azután már lehet fokozni az élvezeteket például különböző formájú papírmasé tárgyakkal, szobrocskákkal.

Vihetünk fel teljes képeket, vagy kis darabokra tépkedve a mintás szalvétákat, készíthető egy szépen összekombinált foltdécoupage, vagy montázs is.

Az alap eljárás lényege pár szóban:
1. a tárgy és a szalvéta kiválasztása
2. a szalvétából vágjuk ki azt a darabot, vagy darabokat, amellyel a tárgyat díszíteni kívánjuk
3. a szalvétadarabot igazgassuk el a helyére, és óvatosan, hogy ne gyűrödjön, kenjük át découpage ragasztóval
4. kenjük át az egész képet higított découpage ragasztóval vagy vizes bázisú lakkal

Ha már profin megy, akkor előre festékkel alapozhatjuk is a tárgyakat, vagy utólag színesíthetjük tovább festéssel.
Ennyi az egész. :-) Most már csak a fantáziánkat kell elővennünk és szétnézni a lakásban, hogy mennyi mindent díszíthetnénk, szépíthetnénk meg ezzel a technikával.
(A cikket beküldte: probacseresznye)Gyertyakészítés házilag
Mi is készíthetünk otthon gyertyát házilag és nem kell hozzá nagy tudomány. Praktikus ajándékokat lehet belőle készíteni. A legjobb, ha kreatív boltba megyünk el vásárolni, ott szinte mindent meg lehet kapni hozzá. »

Haverok, buli, szendvics
Vegyünk példának egy egyszerű (akár szilveszteri) összeröffenést, melyre a legjobb barátainkat hívtuk meg. Nem lesz hatalmas buli, nem szeretnénk drága pénzért egy egész sült malacot rendelni, a pizzarendelésnél pedig egy kicsit eredetibbek lennénk. Készítsünk... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.