Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Szórakozzunk, utazzunk!

Csillagösvény

Pilisszántó hazánk egyik legújabb zarándokhelye.
Két út közül válogathat először az ide látogató, az egyik a Sziklaszínházhoz kápolnához visz. A Pilis hegyén épült Boldogasszony kápolnához köves út vezet, ez a Csillagösvény.


Az ösvény két oldalán összesen hét szobor fogadja az ide érkező turistákat, zarándokokat.
Az utolsó, azaz a hetedik stációt 2008. december 21-én a téli napforduló reggelén avatták.
A hét szobor Nimródot, Attilát, Árpádot, Szent Istvánt, Szent Lászlót, Hunyadi Mátyást és Boldog Özsébet ábrázolja.
Ők kísérik utunkat a kápolnáig. Ez a Pilisi Boldogasszony Kápolna. Gyönyörű kis épület. Makovecz Imre építette, két tornya között nézve a Ziribár hegyszorost láthatjuk, amely fölött kel a Nap december 21-én, az újjászületés hajnalán.
A terméskőből épült kápolna tetején egy üvegből készült kereszt található, annak mása, mint amit a szántói templom alatt találtak.
A kápolna belsejében Boldogasszony szobor fogadja a belépőt.
A kápolna mögött áll egy óriási, fehér kereszt, a Pilis Keresztje.
A 12 m magas, 6 m méter széles tölgyfa kereszt már messziről hirdeti a zarándokhely, a kápolna hollétét.
Itt van egy hirdetőtábla is, melyről az ember megtudhatja, mikor van mise a kápolnában, miért jött létre a Csillagösvény.
Ez egy olyan hely a Pilisben mely megnyugtat. Mely segít abban, ha kikapcsolódásra vágyik az ember, jó itt lenni egyedül, jó itt kirándulni társasággal, és jó itt a kedveseddel kettesben is sétálni.
A megközelítése sem túl bonyolult, de azért adok egy kis segítséget: Budapest felől, Pilisvörösvár irányából érkezhetünk a faluba áthaladva a Pilis kapuján.
Busszal is egyszerű (Budapestről), hiszen az Árpád-hídi buszpályaudvarról a pilisszántói buszvégállomásig átszállás nélkül lehet utazni.
De akárhogy is érkezzünk a faluba, már messziről látszik a Pilis hegy ölében a Boldogasszony kápolna és a kereszt.
E helynek varázsa van, legalábbis számomra.
Ha tehetitek, látogassatok el Pilisszántóra, nézzétek meg a kápolnát, járjátok végig a Csillagösvényt.
Megéri!
(A cikket beküldte: sikizita)Ahol a fantázia játéka és a természet csodája találkozik
Előfordult már Veled, hogy az égre bámulva, a felhők mozgását figyelve, megelevenedik az, és képeket varázsol eléd? Nem a felhő mozgása, fantáziád a varázsló! A természet is képes hasonló csodákat alkotni, csak fantáziád kell ahhoz, hogy meglásd. Ne menjünk el a csodák mellett. »

A katicabogarak
Itt a tavasz a küszöbön. A madarak hangos csicsergése is jelzi és a rovarok is kezdenek feltünedezni. Minap kiültem a teraszra egy jó kis zöld teával a kezemben, mikor a karomra szállt egy kis hétpettyes. Ez ihlette meg ezt a cikket. Szerettem volna többet tudni... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.