Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Biztosítás biztonság?!

Eseteim a biztosítókkal, akik biztosan nem fizetnek.
Háromszor három alkalommal nem sikerült kicsikarni belőlük semmit...


A történet 25 éves. Akkor házasodtunk össze és akkor kötöttünk biztosítást a mi kis fészkünkre, az akkor 95 éves házunkra.

Az első kár kb 10 év múlva esett meg rajtunk, amikor is betörtek hozzánk, miközben vidéken voltunk. A kár elég tetemes volt, kb. másfél millió. Kikerült a házból a videó, a kamera, a fényképezőgép, a laptop és sok ruha... Mindent összehánytak és összetörtek. 2 óra körül egy féltéglával bevágták az ablakot és az üvegen keresztül bemásztak, majd kimásztak.
A biztosító indoklása a kár ki nem fizetésére: az ablakon nem tolózár, hanem billenőzár volt. :DDDD
Mondtam, betörték az üveget, zár maradt, átmásztak rajta, látszik a lábnyom! Nem érdekelte őket.


Tavaly egy létrával tisztította a férjem a csatornát és beledőlt a franciaajtó üvegébe. Üvegtörés.
Miért nem fizettek? Az indok: nem megfelelően használtuk a kijáratot. Mellékinfó a szakértő kárbecslőtől a felmérés végén, miután kiadta a az elutasító nyilatkozatot: legközelebb mondják azt, hogy bedőlt a fa és húzzanak oda egy rönköt.

Harmadik esetünkben a múlt heti viharnál a vadonatúj fürdőben felrobbant a szellőztető ventilátor. Felmentünk a tetőtérbe, ott láttuk hogy a cserép kicsit megsérült a viharnál és ott pont befolyt a víz a ventilátor kivezetőjébe. Fotóztunk vizet, pocsolyát, mutattunk kiégett ventilátort, beázott tetőt. Végső aposztróf: nem indokolt a kár és a beázás közti párhuzam. Utána duma a kapuban kárszakértővel: miért nem zúztak le néhány cserepet a tetőről, hogy jobban látható legyen a kár?
Mire én: - Mondja, magunk között a biztosítónál az egyenes emberek, akikcsak azt jelentik be, ami tényleg megtörtént, nem győzhetnek?!
Mire ő: - Ó, ha tudná, miket veszek fel kárnak, amiről én is tudom, hogy megcsinált kár, de nem köthetnek bele?
- Akkor a tisztességes ember Magyarországon nem nyerhet?
Erre rám néz és azt mondja: - Nem.

Gyönyörű nem?
Legközelebb nem leszek tisztességes, egy frászt! Hazudok, csalok és akkor majd esetleg lophatok is:DDD Szép, hogy így kell hozzáálnia egy normális embernek, ha akar valamit, ami az övé!Utálom és szégyenlem, hogy ebben a társadalomban így kell viselkednem!
(A cikket beküldte: katykóca)Különleges hobbik
A tipikus női hobbikkal kapcsolatos társadalmi összgondolkodás idejétmúlt és ráncfelvarrásra szorul... ...ugyanúgy, ahogy a női szerepekre vonatkozó konzervatív elképzelések. Ezeknek megfelelően a nő szabadidejében kertészkedjen, kössön vagy cukrászkodjon,... »

Így fogyok én. Őszinte szívvel ezt nem ajánlom senkinek...
Azt írom le, egyes szám első személyben, amit a menyem legjobb barátnője mondott el nekem a címben feltett kérdésre. Nevetve mondta? Nem. Elkeseredve? Nem. Iróniával, amibe benne volt öröm, bánat; s egy kicsit talán az is, hogy nem ilyen életet képzelt el magának, amikor átvette a diplomáját. »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.