Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Babaváró scrapbook-album

Terhessége alatt mindenkiben felmerül a vágy, hogy megörökítse a különleges pillanatokat. Ám a rengeteg teendő és elfoglaltság mellett a kivitelezésre ritkán jut idő. Az elmulasztott lehetőséget pedig akkor sajnáljuk igazán, amikor csemeténk az ölünkbe bújva arról faggat minket: Anya, milyen volt, amikor engem vártatok?

A fejemben szinte abban a pillanatban körvonalazódni kezdett egy babaváró album, amikor bizonyosságot nyert: kisbabánk lesz. Az album kiválasztásánál az motivált, hogy egy igazi interaktív, tapogatható-simogatható könyvecskét készítsek, ami rólam és a 9 hónapos utunkról szól.

Bár az album nincsen még kész, úgy gondoltam mégis megírom a cikket. Célom elsősorban az volt, hogy a hozzám hasonló helyzetben lévő kismamáknak adjak jó ötleteket. A cikkel ez mellett a saját feledékenységemet is szeretném kijátszani: ezzel a gyűjteménnyel garantált, hogy semmi sem marad kis a babavárós albumból!

Nézzük csak, mi is kerülhet a babaváró albumba:
Kommentárok
Ø Hol és hogyan derült ki, hogy babát vársz
Ø Család és barátok reakciója
Ø Fiú vagy lány? Babonák és tippek
Ø Nevek harca
Ø Terhességi tünetek
Ø Babaálmok
Ø Készülődés
Ø Aggodalmak
Ø Kívánt ételek
Ø Feljegyzések a vizsgálatokról, orvosi vélemény
Ø Gondolatok, bölcsességek, versek

Fotók
Ø Terhességi teszt (fotója!!!)
Ø Anya és apa, amikor kiderült
Ø Ultrahang képek
ne felejtsük el, hogy ezek a képek rendkívül gyorsan tönkremennek. Ha sokáig meg akarjuk őrizni, a legjobban tesszük, ha beszkenneljük és újra előhívatjuk őket.
Ø Rendszeres időközönként készült fotók a pociról (oldalról!)
Ø Szimpátiás terhesség – apa hasa
Ø Kismama-ruhák
Ø Apa (és anya), ahogy a bababútort szerelik
Ø A babaszoba díszítése
Ø Testvérek anyával
Ø Professzionális fotók
Ø egyéb díszítő fotók, mint pl. gólya, magazinokban található képek az embrióról (szigorúan savmentesítve), baba-képeslapok

Naptár-oldalak:
Ø amikor kiderült
Ø első vizsgálat
Ø amikor mindenki megtudta
Ø az első rosszullét
Ø az első ultrahang
Ø amikor először rúgott
Ø mikorra várható a baba (és később a tényleges születés)

Alapanyagok
Mivel ez az album inkább a szülőkről szól, nem kell törekednünk arra, hogy csupa kisbabás dologgal díszítsük az albumot, ám azért nem árt pár kiegészítőt, szalagot beszereznünk.
Terhességgel kapcsolatos scrapbook alapanyag is kapható már, igaz a választék nem túl bő.
S ha a különböző csomagcímkékhez, speciális hátterekhez, matricákhoz nem is jutunk hozzá, ötleteket mindenképpen meríthetünk belőle.

Gondtalan babavárást és jó ragasztgatást!

Szerző: Darics Erika
Forrás: http://www.scrap.hu
(A cikket beküldte: Katus1)Üvegmatrica festés
Gyerekek, felnőttek nagyon élvezik, ha valami olyasmit készíthetnek saját kezűleg, ami szép és dekoratív, főképp, ha a lakás bármely pontját fel tudják vele dobni. Az üvegmatricafestés nagyon könnyű és sok szép dolgot lehet vele készíteni. Ehhez adok egy kis... »

Bridget Jones babát vár!
Jópár év eltelt a 2004-ben készült második rész óta, a szereplők is jócskán megöregedtek, de még mindig képesek megjeleníteni a mai "harmincasok/negyvenesek" legfőbb problémáit a társkeresés, párkapcsolat és gyermekvállalás területein. »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.