Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Hobbi- és háziállatok

Az ivartalanítás fontosságáról

A mai világban nagyon sokan elhanyagolják, esetleg kínozzák a háziállataikat. Miért kell annyi kóbor állatnak csatangolnia a környezetünkben, ha van megoldás?
Ezzel a pár sorral arra próbálok rávilágítani, hogy akad más megoldás is, mint amit a leggyaktabban tapasztalunk a nem kívánt apróságokkal szemben. A kegyetlenség nem a jó út! A gyermekek a szüleiktől tanulnak. De mit tanulnak azoktól, akik csak ilyen megoldást találtak a "problémáikra"?


Régen történt, de máig fáj egy történet, ami lehet, hogy másoknak csak kis komolytalanság, de aki elkövette, tudja hogy nem az.
Amikor a gyermekek kicsik, akkor sokat hallani, hogy kegyetlenek. Van egy történet, amin a mai napig nem tértem nyugovóra. Nem szívesen mesélem el, de megteszem, mert Ő kicsi volt és ésszel nem fogta fel, hogy mit tesz.
4 vagy,5 éves lehetett, amikor egy békát megkínzott.
Nem akart ő rosszat csak a hangját hallani, ezért szegénynek fájdalmat okozott. Most felnőtt fejjel, ha eszébe jut ez a történet, akkor képes elsírni magát rajta. Bántott egy kis élőlényt a saját szórakozására.
A mai napig mindent elkövet azért, hogyha segíteni kell egy állatnak, akkor mindent megtegyen érte. És ezt nem vezeklésképpen, hanem emberségből, szeretetből teszi. Nem is emlékszik már, hogy hány magára hagyott kiscicát vitt haza annak idején a szüleihez. Addig ment, míg el nem tudta őket helyezni jó helyre. A szülei nem nézték ezt valami jó szemmel, mert ez csak gondot jelentett nekik. Többször kérdezték, hogy miért nem hagyta őket ott, ahol találta. Nem gondolták ők ezt komolyan, hiszen az édesanyjával is mentett már cicát, ez csak amolyan szülői fontoskodás volt. Viszont nagyon sok ember tényleg ott hagyja a kis ártatlanságokat. Nem tudom, hogy lehet elmenni egy nyivákoló szatyor, vagy doboz mellett csak úgy.
Nem lenne nyugodt a lelkiismeretem.
Tudom, hogy emberek számtalan módon kínoznak állatokat és talán nem is olyan nagy a történetem kis emberének a "bűne", de fáj a lelke, ha rá gondol.
Viszont amikor megment egy kisállatot, akkor úgy érzi, hogy valami fontosat tett, épp ahelyett, aki épp az ellenkezőjét akarta elérni, aki hitvány módon próbált megszabadulni tőlük.
Minden tiszteletem azoké az embereké, akik bármilyen módon segíteni próbálnak az állatokon.
Csak azért írom meg ezt a történetet, mert bárki egy kis odafigyeléssel elérheti, hogy kevesebb kóbor állat csatangoljon a környezetünkben kitéve annak a veszélynek, hogy egy autó bármikor elütheti őket. Rengeteg intézmény van, ahol jóval olcsóbban, vagy akár ingyen is elvégzik, pl. a cicák ivartalanítását.
Egyikük ezek közül egy alapítvány, amely sokat segíthet a következő módon: amacska@t-online.hu e-mail címre kell írni egy kérvényt. Ebben fel kell tüntetni a tulajdonos nevét, címét, az ivartalanítandó macskák nemét, számát. És az indokot, hogy miért kér ingyenes ivartalanítást. Ha van orvosa, akinél szeretné elvégeztetni a műtétet, akkor az orvos nevét címét telefonszámát. Ha sikerül megegyezni az orvossal ott, ha nem, akkor egy kijelölt állatklinikára.
Az alapítvány elsősorban a kóbor cicák ivartalanítására szeretné fordítani a pénzt, de rászorultaknak is segít.
Kérlek, tégy te is a kóbor cicák létszámának csökkentéséért, és ha van cicás ismerősöd, akkor ezt az ingyenes ivartalanítási lehetőségét ajánld neki!
(A cikket beküldte: Ildenc)Milyen egy állatot szeretni?
Van egy kiscicánk! Már több, mint 8 hónapos. Egyre csak növöget, mi pedig egyre inkább a szívünkbe zárjuk. Alábbi cikkemben egy kis szőrmókról, az őt megelőző időkről, iránta táplált érzéseimről írok. Rajta! »

Az a "nélkülözhetetlen" telefon II.
2004 karácsonyán utolért a sorsom: kaptam ajándékba egy nagyon helyes mobilt. Vasárnap birtokba vettem, hétfőn eldicsekedtem vele a kollégáknak, kedden reggel ripityára törtem, mert véletlenül kiesett a táskámból. :( »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.