Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Adventi naptár tippek

Hány nap van még karácsonyig? December elsején megindul a visszaszámlálás. A boltokban pár száz forintért kapható a kis csokikat rejtő adventi naptár, de aki kreatívkodni szeretne, bátran nekifoghat az ötletei megvalósításának. Számtalan lehetőség van, bizonyára mindenki ismer már jó néhányat, írásomban összegyűjtöttem pár lehetőséget, hogy lehessen válogatni a szerint kinek mennyi ideje van a lakóterének hangulatba hozásához.

Legegyszerűbb naptárkészítési lehetőség, ha egy tálcára kiteszünk 24 teamécsest, s körberakjuk karácsonyi díszekkel. Csak arra kell vigyázni, ne legyen gyúlékony anyag a mécsesek körül. Egy kreatív újságban a teamécseseket gipsszel öntötték körbe, s gyöngyökkel díszítették a mécseseket, esetleg gyertyatollal meg is számozhatjuk a mécseseket.
Gyors és megvalósítható ötlet, ha veszünk pár különböző méretű és legfőképp különböző ízű szaloncukrot, kinyomtatunk 24 db számot, és gombostűkkel kiakasztjuk őket az egyik falra.
Ruhacsipeszt befesthetünk színesre, dekorgumiból készült kis figurákat is ragaszthatunk rá, egyik végét ragasztópisztollyal egy karácsonyi mintát ábrázoló kartonra (farostlemezre) ragasztjuk, majd a számokat csíptetjük bele, ajándékot nem rejt, de hangulatot ugyanúgy megteremti.
Elő a textillel s kis batyukat formálva belőlük különböző méretű és tartalmú meglepetéseket készíthetünk, melyet egy girlandra fűzve bárhova felakaszthatunk és naponta kicsomagolhatunk egyet-egyet.
Egy zöld kartonból (esetleg farostlemezből) fenyőformát kivágunk, kézzel megfestett (vagy szalvétatechnikával feldíszített) gyufásdobozokat ragaszthatunk rá, melybe aprócska kis ajándékok, vagy üzenetek rakhatók. (pl.: tied a hűtőben található túrórudi)
Ha már gyufásdoboznál tartunk, elég ha csak azokat egymásra helyezzük úgy, hogy az alsó sorba legyen a legtöbb, s számuk felfelé csökken. Helyes és nagyon egyszerű megoldás.
Tartós, s évente elővehető, ha egy zöld filcre gombokat varrunk és kis piros zsákocskákat készítünk, amelyek ráakaszthatók a gombra, s ebbe rejtjük az apróságokat.
Készíthetünk adventi mézeskalács naptárat is, mely ajándékot ugyan nem rejt, de igazi dísze lehet a lakásnak.
Kicsit többet is tudunk költeni, akkor lehet hobbiboltban kapni kis cserepeket, s egy kis fantáziával 24 féle figurát hozhatunk ki belőle, s a lefordított cserépke alá rejtjük a meglepetést.
Munkahelyre is lehet készíteni (ha valaki érez magában ennyi elhivatottságot), gyűjteni kell 24 idézetet, bölcseletet, kis levélkéket készíteni, megszámozni őket és egy kis kosárba helyezve máris ünnepi hangulatot lophatsz a munkahelyre is.
Láttam már olyat is, hogy az ablakra helyezett karácsonyi égősoron - a visszaszámlálásnak megfelelően – újabb és újabb égőt csavartak vissza, s naponta egyre több színes égő világított az ablakban.
Persze a férfiaknak a legjobb ajándék egy rekesz sör, a kupakokra ragasztott számokkal :)

Számtalan más verzió is elképzelhető, s bizonyára mindenki tud is még egyet… remélem meg is osztjátok velem.
(A cikket beküldte: Suhi)Üvegfestés fóliával
Tippek, praktikák stb. Hozzávalók: Fólia (műanyag irattartó vagy speciális, üvegfestéshez alkalmas fólia)pauszpapír, hurkapálca vagy fogpálcika a színek felviteléhez, fültisztító pálcika, gombostű, papírtörlő, műanyag festékflakon »

Az ezerarcú London - I. rész
Hogy mire elég másfél nap a világ egyik legizgalmasabb és legnagyobb fővárosában? Szinte semmire! Mert hiába a tengernyi pozitív vagy negatív élmény, amikor indulni kell csak az üresség marad. Még haza sem értem, azt kívántam, bárcsak újra ott lehetnék! »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.