Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Ügyeskedjünk!

Adventi koszorú

Tudom, hogy már túl vagyunk az első gyertyagyújtáson , de azért még nem késő elkészíteni az idei adventi koszorút.
Amit javasolok egyszerűen elkészíthető, nem kerül többe, mint a kész koszorú.
Amikor viszont ránézel, örömmel tölt el, hogy Te készítetted.


Hozzávalók
1 db 20 cm átmérőjű koszorú (virágos vagy hobby bolt)
1 guriga 6-7 méteres zöld kötöző drót (hobby bolt)
pár szép fenyőágacska
kötöző szalag kb. 2 méter
4 db gyertya
4 db gyertyatű (virágos vagy hobby bolt)
angyalka és hópihe alakú szalmadíszek (bárhonnan, én, pl. a Tescoban vettem 700 Ft volt)
ragasztó pisztoly és ragasztórúd


A fenyőágacskákat formára igazítjuk, hogy ne legyen rajta túl sok elágazás. A koszorún kb. 6-7 cm-t, bekenünk a ragasztóval, és ráhelyezzük a fenyőágacskát. Újabb 6-7 cm kenünk be a ragasztóval és rányomkodjuk a fenyőágacskát úgy, hogy az előzőnek a végét takarja. Ezt ismételgetjük, amíg körbe érünk. Következőben a fenyők alatt még egy sorban ragasztunk fenyőágakat.
Ha eléggé megszáradt a biztonság kedvéért rögzítjük a kötöző dróttal is, ez leszorítja a fenyőt, hogy ne álljanak nagyon ki az ágak, és könnyebb legyen dolgozni vele.
Ha kész a kötöző szalaggal körbetekerjük. A gyertyákat óvatosan a tűkre szúrjuk, ha kész a koszorúkra tűzzük szimmetrikusan
A szalma díszek közül kivesszük az angyalkákat, és minden gyertya közé ragasztunk egyet-egyet. Ha kész, akkor lehetőleg két féle szalma hópihét veszünk elő, és felváltva gyertyák és az angyalkák elé ragasztjuk.
Én a piros gyertyát és kötöző szalagot választottam, mert a szalma figurákban is ez a szín szerepel, de tetszés és ízlés szerint bármilyen szín választható.
Jó időtöltést és sok örömet kívánok az elkészítéséhez és használatához.
(A cikket beküldte: marcica)Tenyérlenyomatokból karácsonyfa
Az interneten láttam ezt az ötletet, mi is elkészítettük. Azért tetszik, mert egészen kicsi gyerekekkel is meg lehet csinálni, csak a kezüket kell irányítgatni és egy egyedi karácsonyi festmény lesz az eredmény. Díszítheti a falat, ablakot, de a nagyszülőknek is oda lehet ajándékozni akár. »

Sziklakertem növényei 8.
Még mindig van olyan növénytípus, amiből nem ismertettem néhány félét, ezért most a kedvenceim következnek, a tulipánok. Több csoportba osztották őket, mert annyira sokféle nemesítés létezik. Triumph, késői egyszerű, liliomvirágú, teltvirágú. egyszerű korai,... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.