Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Ügyeskedjünk!

Adventi koszorú

Tudom, hogy már túl vagyunk az első gyertyagyújtáson , de azért még nem késő elkészíteni az idei adventi koszorút.
Amit javasolok egyszerűen elkészíthető, nem kerül többe, mint a kész koszorú.
Amikor viszont ránézel, örömmel tölt el, hogy Te készítetted.


Hozzávalók
1 db 20 cm átmérőjű koszorú (virágos vagy hobby bolt)
1 guriga 6-7 méteres zöld kötöző drót (hobby bolt)
pár szép fenyőágacska
kötöző szalag kb. 2 méter
4 db gyertya
4 db gyertyatű (virágos vagy hobby bolt)
angyalka és hópihe alakú szalmadíszek (bárhonnan, én, pl. a Tescoban vettem 700 Ft volt)
ragasztó pisztoly és ragasztórúd


A fenyőágacskákat formára igazítjuk, hogy ne legyen rajta túl sok elágazás. A koszorún kb. 6-7 cm-t, bekenünk a ragasztóval, és ráhelyezzük a fenyőágacskát. Újabb 6-7 cm kenünk be a ragasztóval és rányomkodjuk a fenyőágacskát úgy, hogy az előzőnek a végét takarja. Ezt ismételgetjük, amíg körbe érünk. Következőben a fenyők alatt még egy sorban ragasztunk fenyőágakat.
Ha eléggé megszáradt a biztonság kedvéért rögzítjük a kötöző dróttal is, ez leszorítja a fenyőt, hogy ne álljanak nagyon ki az ágak, és könnyebb legyen dolgozni vele.
Ha kész a kötöző szalaggal körbetekerjük. A gyertyákat óvatosan a tűkre szúrjuk, ha kész a koszorúkra tűzzük szimmetrikusan
A szalma díszek közül kivesszük az angyalkákat, és minden gyertya közé ragasztunk egyet-egyet. Ha kész, akkor lehetőleg két féle szalma hópihét veszünk elő, és felváltva gyertyák és az angyalkák elé ragasztjuk.
Én a piros gyertyát és kötöző szalagot választottam, mert a szalma figurákban is ez a szín szerepel, de tetszés és ízlés szerint bármilyen szín választható.
Jó időtöltést és sok örömet kívánok az elkészítéséhez és használatához.
(A cikket beküldte: marcica)Karácsonyi kép faágakból
Méretre vágott faágakat felhasználva - kis kreativitással - egyedi üdvözlőlapot, vagy faliképet készíthetsz karácsonyra. »

Intenetkávézó
Az internetkávézókat többnyire olyan emberek használják, akiknek nincs vagy nem telik "netre". Az internetkávézók több árkategóriában mozognak. Sokan vannak akik nem merik be vallani, de internetkávézóból neteznek, vagy barátnál vagy ismerősnél. Ha megadatik, egy... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.