Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ


Kategória: Médiacsodák

A vén diófa meséi

Könyvajánló egy olyan mesekönyvről, amely egy kedves ajándék-alternatíva lehet az ünnepekre. 4-8 éves korosztály számára ajánlott, varázslatos, mégis életszerű történetek teli humorral, szeretettel fantáziavilágból és a csodákkal teli mindennapokból.

Vajon tudnak-e a fák beszélni? Na és az állatok? Hát persze! Ám ahhoz a csodához, hogy ezeket megértse, csak néhány embernek lehet szerencséje.
Peti öt éves kisfiú, átlagos óvodás, egészen addig, amíg egy este ágyában fekve meg nem hallja, hogy valaki nevén szólítja. Körülnéz – még az ágy alá is bekukkant -, hogy kiderítse, honnan a titokzatos, suttogó hang, ám nem talál senkit. Az ablakhoz lép… És ez a pillanat egy csodálatos barátság kezdete a fiúcska és az ablaka előtt, az udvaron álló öreg, bölcs diófa között.
A kötet fordulatokban gazdag történetein keresztül – melyek néha kacagtatóak, máskor elgondolkodtatóak vagy meghatóak és amelyek főszereplői meséhez illően tündérek, varázslók, állatok és gyerekek -, párhuzamosan nyerhetünk betekintést két világba: abba, amely egy óvodás gyermek mindennapjait öleli fel, és egy másikba, mely az öreg diófa meséiben létezik és csodákban gazdag.
Bár a realitás és a misztikum általában két egymást kizáró fogalom, ebben a mesegyűjteményben ezek szorosan összetartoznak és szerves egészt alkotnak.
Számos különleges kérdésre kaphatunk fantasztikus és meglepő választ a meséket olvasva.
Hogyan lehet az, hogy oly kevesen értjük manapság a fák beszédét, pedig valamikor réges-régen minden ember bírta ezt a képességet? Létezik-e, és ha igen, hol találjuk a szeretet forrását? Vannak-e tündérek a világunkban? Vajon az ember mindig intelligens volt, a nyúl pedig mindig félénk? Hogyan és mikor jutottunk-e tulajdonságok birtokába?
Mindezekre a titkokra fény derül A vén diófa meséi című mesegyűjteményből, amelynek különlegessége, hogy a manapság a trend kedvéért a gyermekirodalomba és -filmekbe is beleszőtt agresszió és erőszak nyomokban sem lelhető fel benne.
Barátság, hűség, szeretet, becsület – hagyományos emberi értékeink -, magukkal ragadó történetekbe beleálmodva, mindazoknak, akik a hétköznapi valóságból kiszakadva szívesen kalandoznának egy tökéletesebb világban.
(A cikket beküldte: AlieNeetah)Ajánld ezt a cikket ismerőseidnek!

E-mail címed:
Ismerősöd e-mail címe:


Finn zene
A finn zene fejlődik. A finn zene is a kultúra egy része, olyan mint a kalevala, vagy a kávé. »

Hontalan Állatok Világnapja
Az internet és a közösségi oldalak világában azt hiszem, mindannyian rengeteg segítségkérő felhívást olvashatunk, melyben olyan állatokért, kutyákért, macskákért emelik fel emberek a hangjukat, akiken túladtak, bántottak, kidobtak. Sokan vannak. Sokkal többen, mint amennyin segíteni tudnak. »Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a hobbiesotthon.hu weboldalra felkerült friss cikkekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss cikkeinket tartalmazó RSS csatornánkra: https://www.hobbiesotthon.hu/rss
Minden jog fenntartva © 2018, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.