Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Médiacsodák

A vén diófa meséi

Könyvajánló egy olyan mesekönyvről, amely egy kedves ajándék-alternatíva lehet az ünnepekre. 4-8 éves korosztály számára ajánlott, varázslatos, mégis életszerű történetek teli humorral, szeretettel fantáziavilágból és a csodákkal teli mindennapokból.

Vajon tudnak-e a fák beszélni? Na és az állatok? Hát persze! Ám ahhoz a csodához, hogy ezeket megértse, csak néhány embernek lehet szerencséje.
Peti öt éves kisfiú, átlagos óvodás, egészen addig, amíg egy este ágyában fekve meg nem hallja, hogy valaki nevén szólítja. Körülnéz – még az ágy alá is bekukkant -, hogy kiderítse, honnan a titokzatos, suttogó hang, ám nem talál senkit. Az ablakhoz lép… És ez a pillanat egy csodálatos barátság kezdete a fiúcska és az ablaka előtt, az udvaron álló öreg, bölcs diófa között.
A kötet fordulatokban gazdag történetein keresztül – melyek néha kacagtatóak, máskor elgondolkodtatóak vagy meghatóak és amelyek főszereplői meséhez illően tündérek, varázslók, állatok és gyerekek -, párhuzamosan nyerhetünk betekintést két világba: abba, amely egy óvodás gyermek mindennapjait öleli fel, és egy másikba, mely az öreg diófa meséiben létezik és csodákban gazdag.
Bár a realitás és a misztikum általában két egymást kizáró fogalom, ebben a mesegyűjteményben ezek szorosan összetartoznak és szerves egészt alkotnak.
Számos különleges kérdésre kaphatunk fantasztikus és meglepő választ a meséket olvasva.
Hogyan lehet az, hogy oly kevesen értjük manapság a fák beszédét, pedig valamikor réges-régen minden ember bírta ezt a képességet? Létezik-e, és ha igen, hol találjuk a szeretet forrását? Vannak-e tündérek a világunkban? Vajon az ember mindig intelligens volt, a nyúl pedig mindig félénk? Hogyan és mikor jutottunk-e tulajdonságok birtokába?
Mindezekre a titkokra fény derül A vén diófa meséi című mesegyűjteményből, amelynek különlegessége, hogy a manapság a trend kedvéért a gyermekirodalomba és -filmekbe is beleszőtt agresszió és erőszak nyomokban sem lelhető fel benne.
Barátság, hűség, szeretet, becsület – hagyományos emberi értékeink -, magukkal ragadó történetekbe beleálmodva, mindazoknak, akik a hétköznapi valóságból kiszakadva szívesen kalandoznának egy tökéletesebb világban.
(A cikket beküldte: AlieNeetah)Critical Mass, én így szeretlek!
Életem első kerékpáros felvonulásáról írtam beszámolót, úgy, ahogy megéltem az eseményeket. Nem is gondoltam volna, hogy egy kétkerekű, lábbal hajtott szerkezet ennyi pozitív energiát tud adni. Íme egy kis ízelítő nektek, hogy miért is olyan jó kerékpározni és egy hatalmas tömeghez tartozni. »

Ilcsi Mama 2012. évi időjárás előrejelzése - tavasz
Az előjelzésem - mint mindig: Népi megfigyelések, népi regulák alapján, és főleg - csillagászati szempontból - a „HOLD, mint a második fővilágosítónk” holdciklus fázisainak, figyelembe vételével, és nem utolsó sorban több évtizedes saját megfigyeléseim alapján készült. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.