Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Szórakozzunk, utazzunk!

A termékbemutatóval egybekötött egy napos kirándulásokról

A postaládánkba bedobott szórólapok között gyakran akad meghívó egynapos buszos kirándulásokra, termékbemutatóval, ajándékkal.
Az utóbbi időben disznótoros ebéd, borkóstoló, 3 órás fürdés valahol (télen, náthásan) nem igazán vonzó meghívás számunkra.
A korábbi években viszont sok ilyen kiránduláson részt vettünk.


Bács-Kiskun megye déli részén éltünk az volt a kiinduló pont, azokat a helyeket választottuk, ahol fiatal korunkban jártunk már és szívesen mentünk oda vissza, vagy olyant ahol még nem jártunk.
A kirándulók nagy százalékban idős nyugdíjasok nagyrészt nők, néhány házaspár, néhány fiatal, egyszerű vidéki emberek, akik nem biztos, hogy gyakran mennek utazási irodák által szervezett nagyobb utakra.

Hol, merre jártunk?

 • Zengővárkony a Mecsek tövében, itt a tojásmúzeumot néztük meg, csodálatos mesterművek ezrei vannak kiállítva vitrinekbe, melyek ámulatba ejtettek bennünket.
 • Kalocsa a kézi porcelán festők titkaiba avattak be bennünket, itt is csodálatos dolgokat láttunk. A festőtanulók „műveiből” kedvező áron vásárolni is lehetett.
 • Tihany, a Tihanyi Apátság megtekintése és éppen volt egy textil művészeti kiállítás, amely nagy élmény volt számomra..
 • Budapest Halász Bástya, Mátyás templom, nem kell kommentálnom.
 • Szolnok, Tisza, fürdés, amely nyáron felüdülés.
 • Ópusztaszer, ez egy nagyon szép nap volt. A Feszti körkép (A magyarok bejövetele a címe 1800 m2 a területe.) melyet akkor láttuk először, lenyűgöző volt.
 • Abaliget cseppkőbarlang idegenvezetővel. Bent a barlangban nem lehet fotózni. A kép a bejárat előtt készült. Nosztalgiáztunk is egy kicsit, mivel amikor először itt jártunk, fiunk, kb.5-6 éves lehetett.
 • Horvátországban két alkalommal voltunk.

  • 1. Eszéken a nap már lemenőben volt, amikor odaértünk, a város nevezetességeiből nem sokat láttunk, ez elég bosszantó volt. Indulás előtt a Dráva partról készítettem egy képet, a város sziulettje, a nap vörös gömbje és a hold sarlója elég festői. (fotó fent)
   2. Diakovár kellemes, élvezetes városnézésben volt részünk. A Szent Péter Székesegyház csodálatos.


  Szóljunk a termékbemutatóról is

  Az előadók általában jól felkészült, tehetséges, menedzser típusú fiatalemberek, akik valószínűleg pszichológiai ismeretekben is részesültek és anyagilag érdekeltek az előadás (termék eladás) sikerében.
  Magam részéről általában élveztem az előadásokat.
  Ami nem tetszett az a vásárlásra ösztönző módszereik.
  Kérdésük a nagyszülők felé, hogy „talán nem fontos a gyermekeik és unokáik egészsége?!”, néha felért egy zsarolással.
  A másik, az árak, „csak itt csak most nagy kedvezmény, rengeteg ajándék”
  Hát… „no komment!”

  Végül a tavasszal és nyáron kirándulni indulóknak őszintén ajánlom, ha tehetik keressék fel az általam felsorolt helyek bármelyikét.

  Tartozom még egy vallomással, mi is vásároltunk néhányszor, van, amit a mai napig sem bántunk meg és van amit már másnap, ráadásul az árán egy jó kis kirándulást tehettünk volna valahová.
  A közmondás szerint, az okos más kárán tanul, vagy a sajátján?
  (A cikket beküldte: judit47)  Észtország - Tallin
  Júliusban sikerült egy hetet eltöltenem Észtország fővárosában, Tallinban. Az idő csodálatos volt, a város gyönyörű, legszívesebben már most visszamennék... A tengerpart, igaz nem pálmafák, hanem fenyőfák vannak és nem néger fiú hozza a koktélt, de aki egy kicsit... »

  Ha "'elfogy"' a Föld...
  Fa, szén, földgáz, víz... És még sorolhatnánk. Milyen egyszerűnek tűnő dolgok ezek. Megnyitjuk a csapot, folyik belőle a víz, amit iszunk, amiből főzünk, amivel tisztálkodunk. Befűtünk a gázzal, ami meleget ad, ugyanúgy, mint a szén és a fa. Mi lenne, ha egyszer ezek elfogynának? »
  Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.