Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Ügyeskedjünk!

A sokoldalú papír

Egy-egy születésnap, névnap, karácsony alkalmával felhalmozódik pár gyönyörű használt csomagolópapír, amivel azt hisszük nem lehet semmit kezdeni. Na de ez nem igaz! Mindent fel lehet használni, csak egy kis ötletesség és ügyesség kell hozzá.
Most pár gondolatindító tippet szeretnék adni, s remélem ettől sokaknak megindul a fantáziája, s Ők is megosztják velük az ötleteiket.


Lepke

A legegyszerűbb, mégis hangulatos dolog, ha a névnapi virágcsokor színes papírjából lepkeformát vágunk ki, egy kicsit szélesebb testtel, s két réteget egymásra helyezünk, a test résznél kicsit behatjuk (hogy éle legyen), s ott összeragasztjuk, egy cérnadarabot is fűzhetünk bele, s akár a gyerekszoba lámpáját, vagy a szobanövényekre akasztva hangulatos, látványos és nagyon egyszerű dekorációt érhetünk el.

Nyaklánc
Azt ismerjük, hogy a gyerekek száraztésztából készítenek nyakláncot, karláncot. Most ennek a papír verzióját szeretném elmondani azoknak, akik nem ismerték ezt a trükköt. Kell hozzá hurkapálcika, és mondjuk női magazinok elő és hátlapja (vagy megmaradt csomagolópapír). A papírt úgy vágjuk fel, hogy hosszú elnyújtott háromszögeket kapjunk. Ezután a háromszög szélesebb részénél (kb 1cm) kezdve egy kis ragasztót kenve a papírcsíkra, elkezdjük feltekerni, míg el nem fogy. Így kapunk , la lehúzzuk a hurkapálcáról egy kb 1 centis „papírhengert”. Ezt kell sokszor ismételni. Ha tartóssá akarjuk tenni, mert megtetszett, akkor egy olcsóbb színtelen körömlakkal, vagy hobbilakkal le is lakkozhatjuk, szép csillogó fénye lesz és megfelelő keménységű ahhoz hogy felfűzzük. Gumisdamilra (ekkor nem kell kapocs) vagy éppen ami kéznél van.

Rózsa
A harmadik ötlet is nagyon egyszerű. Én kreppapírból készítettem, de bizonyára érdekes hatást érhetünk el, ha virágcsokor papírját használjuk sziromlevélnek. Elkészítése egyszerű. Levágunk egy 3-4 centi vastagságú csíkot a kreppből, harmonikára hajtogatjuk, majd kivágunk belőle sziromleveleket (figyeljünk arra hogy azért ne csepp forma legyen, hanem legyen egy kis talpa, könnyebb ragasztás végett). Eztán a hurkapálcikát bevonjuk zöld kreppel, ahova a virágot ragasztjuk majd ahhoz a végéhez sárga hímzőfonalat ragasztunk úgy, hogy előtte pár hurkot csinálunk rajta, kersztbe hozzákötjük a pálcikához, felső része adja a porzó részt, alsót pedig zöld kreppel bevonva majd a kocsányt adja. Közben a szirmok talpát elkezdjük ragasztóval a hurkapálcára sodorni, ismételgetjük a folyamatot. Egyszercsak kiadja magát. Bevonjuk a kocsányt, és már kész is vagyunk. Hogy szebben álljanak a szirmok, felragasztás előtt a végeket hurkapálcikával megsodorhatjuk, ekkor olyan élethű ívet kap a szirom.
Csinálhatjuk a szárat drótból is, leveleket is készíthetünk rá, csészeleveleket is.

Jó ügyeskedést!
(A cikket beküldte: Suhi)Baglyos könyvjelző - nálunk pedagógusnapra készül
Azoknak ajánlom ezt a gyerekeinkkel együtt is könnyen elkészíthető könyvjelzőt, akik szeretik a baglyokat, vagy szeretnek olvasni, esetleg ajándékötletet keresnek - például a most közelgő pedagógusnapra. »

Verespatak
Román-kanadai közös vállalat hatalmas külfejtéses aranybányát akar nyitni Erdélyben: Verespatak térségében.A bányanyitás és az ahhoz kapcsolódó érc-előkészítés hatalmas környezetkárosítási veszélyt rejt magában, ami hazánkat is érintheti.A területen már a római... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.