Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Süssünk, főzzünk!

A jótékony étcsokoládé

Már régóta tartják az étcsokoládét az egyik legősibb gyógyszernek.

Tudjunk meg többet az étcsokoládé jótékony hatásairól!
Először is tele van flavonoidokkal. Számos betegségek leküzdésében játszanak fontos szerepet. Ezek a vegyületek a vörösborban, számos gyümölcsben és zöldségben is megtalálhatók, de a legtöbbet minden élelmiszer közül az étcsokoládé tartalmazza.


A „fekete” finomságban található kálium, vas és különböző vitaminok, mint például A-, C-, D- és E-vitamin.
Érdemes minden nap pár kockát enni, mivel csökkenti a magas vérnyomást, gátolja a vérrögképződést és gyulladáscsillapító hatása is van. Napi 40-50 g étcsoki elfogyasztása 10 százalékkal csökkenti a szívroham kockázatát.
Köztudott, hogy a csokoládé öröm- és boldogságérzetet kelt. A cukorbetegek is nyugodtan majszolhatják, mivel segít megelőzni a cukorbetegséget előidéző inzulinrezisztencia kialakulását. Fogyókúrázók figyelem! Nem kell lemondanotok az édes pillanatokról! Az étcsoki fékezi a táplálékfelvételt, sőt a fogyásban is segít.

A legtöbb antioxidánst a minimum 60 százalék kakaótartalmú étcsokoládék tartalmazzák, a boltokban ezért érdemes ezeket keresni. Ügyeljünk arra, hogy ezeket a finomságokat nagy forgalmú, megbízható üzletben vásároljuk, ellenőrizve a csomagolás épségét. Figyeljünk a szavatossági időre is. Tároláshoz bugyoláljuk a csokoládét alufóliába, majd folpackba. A felszínén vékony fehéres bevonat képződhet, de ez nem befolyásolja sem az ízét, sem az állagát.

Három ötlet, amit érdemes kipróbálni, ha csokoládéról van szó:

1. Reszeljünk 15 g étcsokoládét egy kávéscsészébe. Öntsük rá a forró kávét és egy kevés forralt tejet, és már kész is a mennyei tejeskávé.

2. Úgy lehet a csokoládét a legkönnyebben megolvasztani, ha egy hőálló tálba tesszük, lefedjük egy kistányérral, azután a kávéfőző platnijára helyezzük. Gyújtsunk alá, és időnként kevergessük meg a forró csokit.

3. A vanília remekül ízesíti a csokit. Érdemes a receptekben előírt vaníliakivonat mennyiségét megduplázni, akár egy evőkanálnyit is hozzáadni a csokoládéhoz.

Szerző: Joó Fruzsina
Megjelent partneroldalunk, a Netbarátnő hozzájárulásával.
Kép: pixabay.com
(A cikket beküldte: netbarátnő)



A totális lebőgés, avagy Hedon a konyhában csak mosogasson
Írás arról, milyen hatalmas nehézségekbe ütköztem, mikor őzcombot akartam készíteni. A vad fiatal volt, gyönyörű, barna húsú, de sikerült elbaltáznom. Rágós és kemény lett, és jellegzetes vad illatát sem tudtam elfedni. Ráadásul, a barátnőm és szülei előtt is lebőgtem vele… »

Az élet nagy kérdései
Nem kell komolyan venni - csak egy kis kikapcsolódás. De Te vajon melyikre tudsz választ adni? :) Vannak olyan egyszerű hétköznapi dolgok, amelyek mindannyiunkat érdekelnek. Csak lehet, hogy butaságnak tartjuk azt, hogy megkérdezzük őket. Hát én összeszedtem... »





Minden jog fenntartva © 2018, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.