Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Médiacsodák

A „hangos” születésnap = The Sounds koncert Budapesten

Február 16. egy jelentéktelen dátum is lehetne, de ebben a helyzetben egyáltalán nem volt elhanyagolható tényező. Hogy miért is volt ez egy különleges dátum, azt a következő sorokban ki is fejtem nektek bővebben.

Történt ugyanis, hogy az egyik kedvenc együttesem a The Sounds nevezetű indie rock banda 2012. elején európai turnéra indult és a koncert állomások között ott szerepelt a mi kis fővárosunk, Budapest neve is. Magáról az együttesről annyit tudok elmondani, hogy 1998-ban egy svéd városkából Helsingborgból indultak el a karriernek nevezett ösvényen és évről-évre egyre sikeresebbek és elismertebbek lettek. Az együttes négy férfi tagból áll, melléjük pedig társul egy hihetetlenül karizmatikus énekesnő, akit Maja Ivarsson-nak hívnak. Azt hiszem, őt nyugodtan hívhatom a zenekar frontemberének, mert a remek hangi adottságai mellé párosul egy felülmúlhatatlan megjelenés is.
Most pedig nézzük a történet másik felét „A születésnapot”. :) Itt az ideje bevallanom, hogy a fent említett dátum egy kedves lány ismerősöm (akit hívjunk csak, „Alma néninek”) születésnapjához kötődik. Ha kicsit visszapörgetem az időkerekét, akkor még valamikor decemberben szereztem arról tudomást, hogy februárban érkezni fog a The Sounds. Amikor pedig biztossá vált az, hogy a budapesti fellépés napja pont a híres-neves dátumhoz kötődik, akkor számomra nem volt kérdés, hogy mit is fogok cselekedni. Azt még hozzá tenném, hogy egy olyan lányról van szó, akivel még a koncert előtt sohasem találkoztam, csak a virtuális kis világunkban ismertük egymást. Mivel mind a ketten szeretjük az együttest ezért megbeszéltük, hogyha jönnek, akkor mi bizony ott leszünk a koncerten, én pedig betartottam a szavamat. (Mert azt általában úgy illik…:)) A dologban volt még egy csavar, hogy nem tudtunk előtte találkozni, így a koncert előtti este interneten küldtem át neki a jegy képét. Szerencsére örült neki és el tudott jönni a következő nap.
Majd elérkezett az esemény napja. Időközben egy ismerősöm is csatlakozott hozzánk, így hárman a Dürer Kert felé vettük az irányt a 19:30-ra meghirdetett koncertre. Mivel még egyikünk sem volt ezen a helyen, újdonsággal szolgált minden. Egy kicsit el is késtünk (persze miattam…), majd az épületbe belépve kellemes miliő fogadott minket. Egyből meg lettünk „bélyegezve”, ugyanis kaptunk egy csinos kis pecsétet a kézfejünkre. Amikor odaértünk a nagy terem elé, eszünkbe jutott, hogy a kabátjainkat parkoló pályára kéne tenni a ruhatárba, így hát megkérdeztük, hogy merre is az arra és azt a választ kaptuk, hogy a ruhatár bejárat mellett található. (Persze hol máshol is lehetne, mint a bejárathoz közel.)
A teremben még híre-hamva sem volt annak, hogy itt ma koncert lesz, ekkor kb. 30-35 ember lehetett bent. Két előzenekar előzte meg a főkoncertet, a The Limousines és a Kids At The Bar próbálta jó hangulatba hozni a közönséget. Az előbbi együttesnek a legismertebb száma az „Internet Killed The Video Star”, ezen kívül régi nagy slágereket is prezentálnak, új köntösbe bújtatva. A másik fellépő teljesen ismeretlen volt számunkra, mint kiderült ő egy DJ és szereti a The Sounds-ot. Valamikor 22 óra után eljött az, amire vártunk. Elkezdődött az egyik kedvenc együttesünk fellépése, ekkora már lehettünk talán 150-en a teremben. Olyan szempontból jó volt, hogy nem volt tömegnyomor. Maja a szokásos energiával vetette bele magát az estébe, ezért is szeretjük. Jöttek szép sorban az ismert dalok és szép lassan a publikum is lázba jött, remek kis hangulat alakult ki. Az est fénypontja talán a „Night After Night” című lírikus hangvételű dal volt, amit nagyon szépen, meghatóan énekelt el. Még az öngyújtók is előkerültek.
Az est végére szinte felrobbant a terem, olyan atmoszféra kerekedett. Maja még elmondta, hogy nem tudta pontosan, hogy hova jönnek ma, de végül nagyon örült, hogy itt lehetett és ígéri egyszer majd vissza fognak térni. A koncert 23:30 körül érhetett véget, majd hárman úgy gondoltuk, hogy egy kis „egészségügyi” séta a hidegben jót fog tenni nekünk… így gyalog elindultunk és egészen meg sem álltunk a nyugati térig.
Mindent együttvéve én személy szerint nagyon elégedett voltam az estével, hiszen egy évek óta várt együttest láthattam és kedves emberek társaságában lehettem. Az pedig nem a mi szégyenünk volt, hogy nem látogattak ki többen az eseményre… Egyébként, ha az információim helytállóak, akkor bizony a „Sógoroknál” Bécsben sem volt nagy érdeklődés a koncert iránt. Úgy látszik, ennek a régiónak még kicsit kulturálódnia kell, ehhez a zenei műfajhoz. Remélhetőleg, ha máskor veszik a fáradságot és ellátogatnak hozzánk, akkor már egy jóval nagyobb hallgatóság fogja őket várni, természetesen velünk a soraiban!
(A cikket beküldte: Tomi9046)Benjamin Button különös élete
Szeretném ezt a filmet is a figyelem középpontjába állítani, nem mintha egy három Oscart nyert filmnek kellene, de hátha írtam az elemzésében olyat, amit eddig nem figyeltek meg mások. Kellemes szórakozás annak, aki szereti az ilyen típusú filmeket. »

Kiránduljunk!
Nem vagyok egy sportos, túrázó, mégis szeretnék kedvet csinálni sokaknak egy kis tavaszi erdőjáráshoz, családi kiránduláshoz, barátokkal, gyerekekkel, kutyával, kinek hogy tetszik. Én magam nagyon szeretem az erdőt, az erdei túrákat. Pár alkalommal voltam már... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.