Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


A burgonyáról

Étkezésünk, egyik fő tápláléka a burgonya. Eredetéről hallottam a rádióban, egy műsor közepébe csöppentem, a burgonyáról beszéltek. A 30 éves háború idején a spanyolok hozták Európába. Előbb mérgezőnek titulálták, mert a termését fogyasztották, ami a száron virágzás után fejlődik ki. Aztán rájöttek a föld alatti rész ehető.

Nagyban hozzájárult az elterjedéséhez XIV. Lajos felesége, aki egy fogadáson burgonya virággal a hajában jelent meg. Tetszik látni, mit jelent az elöljárók személyes példamutatása! Ez időtájt vajon mit kellene a fejesek feleségeinek a kalapja mellé tűzni? Van egy pár elképzelésem. És neked?

Több, mint 500 fajtája létezik. Jó a C vitamin tartalma, héjában főve a rostanyagtartalom bevitele miatt ajánlatos. A, B, C, típusba sorolhatók.
A "C" típusú sárga, magas keményítő tartalommal. Olajban sütésre, püréhez való. Három fajtája van nálunk forgalomban.
A "B" közepes keményítő tartalom, levesekhez, salátához.
Az "A" alacsony keményítő tartalommal, takarmányozásra való. Na ilyet talált a necc hálóban egy háziasszony, fekete lett a leve főzéskor. Itt derült ki, hogy ez a típus csak az állati takarmányozásra jó.

Akkor most mi mik vagyunk? Ha nincs ráírva honnan a búbánatból tudjuk, milyen fajta? Ki a felelős ezért? A riport sem tudta kideríteni. Annyit tudnak, a Keszthelyi nemesítő jó burgonyát termel.

Nekem is van 3 fajta, sütni és salátához való 2, főzéshez 1. Magam termelem, így tudom mikor permetezem, nem fogyasztom.
(A cikket beküldte: rolvisa)Csírákkal az egészségért
Csírákat enni jó és egészséges. (Receptekkel) Az ember lánya oly sokszor hajlamos előítéletekkel viseltetni az új dolgok iránt, hogy emiatt számos kedvező élettani hatású alapanyagot nélkülöz a mindennapi étrendjéből. Így voltam ezzel jómagam is, amikor az... »

A mi karácsonyi csodánk
Az egyéni vállalkozók életében nincs szabadnap, nincs ünnep. Ha munka van, akkor dolgozni kell, egy szarvasmarhának sem lehet megmagyarázni, hogy ma nem kapsz enni, nem fejünk, ne szülj, mert karácsony van. A szüleim több mint húsz éve ezt csinálják. De az... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.