Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

A biztonságos ünnepekért

Mindig beleborzongok a karácsonyt követő napokon, amikor azt hallom a híradóban, hogy milyen sok helyen tombolt tűz az ünnepek következményeképp. A karácsonnyal együtt jár a gyerya, a fény, figyeljünk oda, hogy nehogy baj legyen ebből!

Karácsonyi égősorok

Tele vannak a hírek azzal, milyen gyatra minőségű égősorokat kapni. Tízből hét nem is megy át az ellenőrzéseken. Némelyik így akár életveszélybe is sodorhat embereket. Figyeljünk erre! Csak megbízható helyen, blokk ellenében vásároljunk égősort! Nézzük meg, hogy van-e rajta magyar címke, importőr, vagy forgalmazó, aki vállalja a felelősséget a termék minőségéért.
Inkább legyen drágább, mint gyúlékony...


Díszítés

Díszítéskor vizsgáljuk meg a régi elektromos díszeket, égősorokat. Ha valamilyen hibát látunk a kábeleken, inkább be használjuk! Ugyanez igaz a hosszabbítókra is. Arra is figyelni kell, merre futnak a zsinórok, nehogy később valaki elessen bennük. Tűzveszélyességi szempontból mégsem ajánlatos szőnyeg alá tenni őket.
Gyertyák mellé ne akasszunk papír, vagy más, gyúlékony díszeket!
Érdemes - nem csak a karácsony miatt - füstjelzőt is felszerelni.

Szenteste

Ügyeljünk a gyertyákra és a csillagszórókra! Csak felnőtt felügyelete mellett szabad ezeket meggyújtani. A csillagszóróból potyoghatnak le izzó darabok, ezért inkább kövezett felület felett használjuk.

Szenteste után

Ha elmegyünk otthonról, akkor kapcsoljuk le a karácsonyi fényeket. Soha ne hagyjunk felkapcsolt égősorokat felügyelet nélkül!

Ahogy a fenyő szárad az idő múlásával, egyre tűzveszélyesebbé válik. Ne használjunk a közelében nyílt lángot, nagy körültekintéssel gyújtsunk gyertyát és ne égessük hosszú órákon át az égősorokat rajta!
(A cikket beküldte: szeretekolvasni)Sziklakertem virágai 10.
Még mindig folytatnám eddig megkezdett sorozatom, hiszen vajmi kevés azt hiszem, amikről eddig említést tettem. Most néhány dézsás növényt ismertetnék. Ezeknek viszont télre szükséges egy nem túl meleg helyiség, pince vagy egyéb fűtetlen hely, mert ezek mediterrán... »

Csírákkal az egészségért
Csírákat enni jó és egészséges. (Receptekkel) Az ember lánya oly sokszor hajlamos előítéletekkel viseltetni az új dolgok iránt, hogy emiatt számos kedvező élettani hatású alapanyagot nélkülöz a mindennapi étrendjéből. Így voltam ezzel jómagam is, amikor az... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.