Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

A biztonságos ünnepekért

Mindig beleborzongok a karácsonyt követő napokon, amikor azt hallom a híradóban, hogy milyen sok helyen tombolt tűz az ünnepek következményeképp. A karácsonnyal együtt jár a gyerya, a fény, figyeljünk oda, hogy nehogy baj legyen ebből!

Karácsonyi égősorok

Tele vannak a hírek azzal, milyen gyatra minőségű égősorokat kapni. Tízből hét nem is megy át az ellenőrzéseken. Némelyik így akár életveszélybe is sodorhat embereket. Figyeljünk erre! Csak megbízható helyen, blokk ellenében vásároljunk égősort! Nézzük meg, hogy van-e rajta magyar címke, importőr, vagy forgalmazó, aki vállalja a felelősséget a termék minőségéért.
Inkább legyen drágább, mint gyúlékony...


Díszítés

Díszítéskor vizsgáljuk meg a régi elektromos díszeket, égősorokat. Ha valamilyen hibát látunk a kábeleken, inkább be használjuk! Ugyanez igaz a hosszabbítókra is. Arra is figyelni kell, merre futnak a zsinórok, nehogy később valaki elessen bennük. Tűzveszélyességi szempontból mégsem ajánlatos szőnyeg alá tenni őket.
Gyertyák mellé ne akasszunk papír, vagy más, gyúlékony díszeket!
Érdemes - nem csak a karácsony miatt - füstjelzőt is felszerelni.

Szenteste

Ügyeljünk a gyertyákra és a csillagszórókra! Csak felnőtt felügyelete mellett szabad ezeket meggyújtani. A csillagszóróból potyoghatnak le izzó darabok, ezért inkább kövezett felület felett használjuk.

Szenteste után

Ha elmegyünk otthonról, akkor kapcsoljuk le a karácsonyi fényeket. Soha ne hagyjunk felkapcsolt égősorokat felügyelet nélkül!

Ahogy a fenyő szárad az idő múlásával, egyre tűzveszélyesebbé válik. Ne használjunk a közelében nyílt lángot, nagy körültekintéssel gyújtsunk gyertyát és ne égessük hosszú órákon át az égősorokat rajta!
(A cikket beküldte: szeretekolvasni)Szobanövényeink II.
Szobanövényeink című cikkem megírása után - azt áttekintve - rájöttem, hogy csak a téli és tavaszi növények gondozásáról írtam. Azonban az évnek négy évszaka van:),így folytatom a nyári, őszi és az egész évben virágzó szobanövények ápolásával. »

Te mihez kezdenél egy parkolónyi hellyel?
Mutasd meg szeptember 22-én, a budapesti Park(ing) Day-en! A PARK(ing) Day a kreatív városi gerillaakcióból kinőtt városi megmozdulások körébe sorolható, mely az évek során nemzetközi civil mozgalommá alakult és megrendezésére a világ 162 városának közel 1000... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.