Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ


Kategória: Ügyeskedjünk!

Porcelánfilccel rajzolt bögre

Szeretnél meglepni valakit saját kezű ajándékkal? Szeretnél személyes üzenetet adni az ajándékoddal? Nem sajnálnád az időt és a fáradtságot, hogy belevágj, de tartassz attól, hogy nincs elég gyakorlatod a pingálásban s az utolsó simításnál megcsúszik az ecset a kezedben?
Akkor azt mondom ismerem ezt az érzést. Én mégse adtam fel, s teljesen kezdőként is megalkottam az elképzelésemet, remélem Neked is sikerülni fog!


Mindennek a lényege, egy nagyon jó kis eszköz, a porcelánfilc. Állítólag üvegre is lehet vele rajzolni, én eddig csak porcelánra festettem vele. Valóban egyszerű kezelni, olyan mintha filctollat használnál, s ha hibázol, akkor gyorsan még letörölhető. Hátránya, hogy nem lehet keverni a színeket, mint a hagyományos porcelánfestéknél, s hogy 500 forint körül van egy toll, viszont nem kell kontúrfesték és ecsetkészlet.

Előkészítés
Zsírtalanítani kell a porcelánt.
Szét kell nézni az interneten a megfelelő ábrát megtalálni, vagy a kívánt mintát megkeresni. Határt csak a képzeletünk szab, a lényeg hogy normális körvonala legyen az ábrának. Ezután kinyomtatjuk.
Ha van otthon pausz papír, akkor szerencsés vagy és felkészült. Ez esetben rajzold át a mintát egy jó puha (6B, 7B) ceruzával. Én nem voltam elég felkészült, így én a nyomtatott ábrát átrajzoltam 7B-s ceruzával jó erősen, majd az ablaküvegen (hogy áttetszővé tegyem) átrajzoltam a papír másik felén is. Ugyanígy kell eljárni pausz papír esetén is, csak akkor nem kell az ablaküvegen bohóckodni.

Minta felvitele a porcelánra
A papírt - aminek mindkét oldalára fel van rajzolva az ábra – felragasztjuk a porcelánra, s szépen átrajzoljuk újra a mintát a puha ceruzával. Tudom, hihetetlen, de ez pont arra jó, hogy a papír másik oldaláról a grafit a porcelánra vándoroljon és szépen ott lesz az alap, ha eltávolítjuk a papírt. Ekkor elővesszük a porcelánfilcet és átrajzoljuk a porcelánon lévő grafitmintát. Ha bögre az alap, akkor utána már bátrabbak leszünk s kedvünkre mintázhatjuk a fülét, írhatunk a belsejébe… stb.

Utómunka
Úgy kell eljárni vele, mint a sima porcelánfestékkel. Hideg sütőbe tenni, majd elkezdeni kiégetni 60-90 percig. Tartós, sajátkezű ajándékunk lesz.
Sok sikert!
(A cikket beküldte: Suhi)Ajánld ezt a cikket ismerőseidnek!

E-mail címed:
Ismerősöd e-mail címe:


A sokoldalú papír
Egy-egy születésnap, névnap, karácsony alkalmával felhalmozódik pár gyönyörű használt csomagolópapír, amivel azt hisszük nem lehet semmit kezdeni. Na de ez nem igaz! Mindent fel lehet használni, csak egy kis ötletesség és ügyesség kell hozzá. Most pár... »

Kullancs elleni védekezés, tények és tévhitek
A kullancsok most a legaktívabbak: a városokban is jelen vannak, és akár házi kedvenceink egészségét, életét is veszélyeztethetik. Dr. Földvári Gábor, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Parazitológiai és Állattani Tanszékének adjunktusa segítségével... »Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a hobbiesotthon.hu weboldalra felkerült friss cikkekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss cikkeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.hobbiesotthon.hu/rss
Minden jog fenntartva © 2017, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.