Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ


Kategória: Ügyeskedjünk!

Porcelánfilccel rajzolt bögre

Szeretnél meglepni valakit saját kezű ajándékkal? Szeretnél személyes üzenetet adni az ajándékoddal? Nem sajnálnád az időt és a fáradtságot, hogy belevágj, de tartassz attól, hogy nincs elég gyakorlatod a pingálásban s az utolsó simításnál megcsúszik az ecset a kezedben?
Akkor azt mondom ismerem ezt az érzést. Én mégse adtam fel, s teljesen kezdőként is megalkottam az elképzelésemet, remélem Neked is sikerülni fog!


Mindennek a lényege, egy nagyon jó kis eszköz, a porcelánfilc. Állítólag üvegre is lehet vele rajzolni, én eddig csak porcelánra festettem vele. Valóban egyszerű kezelni, olyan mintha filctollat használnál, s ha hibázol, akkor gyorsan még letörölhető. Hátránya, hogy nem lehet keverni a színeket, mint a hagyományos porcelánfestéknél, s hogy 500 forint körül van egy toll, viszont nem kell kontúrfesték és ecsetkészlet.

Előkészítés
Zsírtalanítani kell a porcelánt.
Szét kell nézni az interneten a megfelelő ábrát megtalálni, vagy a kívánt mintát megkeresni. Határt csak a képzeletünk szab, a lényeg hogy normális körvonala legyen az ábrának. Ezután kinyomtatjuk.
Ha van otthon pausz papír, akkor szerencsés vagy és felkészült. Ez esetben rajzold át a mintát egy jó puha (6B, 7B) ceruzával. Én nem voltam elég felkészült, így én a nyomtatott ábrát átrajzoltam 7B-s ceruzával jó erősen, majd az ablaküvegen (hogy áttetszővé tegyem) átrajzoltam a papír másik felén is. Ugyanígy kell eljárni pausz papír esetén is, csak akkor nem kell az ablaküvegen bohóckodni.

Minta felvitele a porcelánra
A papírt - aminek mindkét oldalára fel van rajzolva az ábra – felragasztjuk a porcelánra, s szépen átrajzoljuk újra a mintát a puha ceruzával. Tudom, hihetetlen, de ez pont arra jó, hogy a papír másik oldaláról a grafit a porcelánra vándoroljon és szépen ott lesz az alap, ha eltávolítjuk a papírt. Ekkor elővesszük a porcelánfilcet és átrajzoljuk a porcelánon lévő grafitmintát. Ha bögre az alap, akkor utána már bátrabbak leszünk s kedvünkre mintázhatjuk a fülét, írhatunk a belsejébe… stb.

Utómunka
Úgy kell eljárni vele, mint a sima porcelánfestékkel. Hideg sütőbe tenni, majd elkezdeni kiégetni 60-90 percig. Tartós, sajátkezű ajándékunk lesz.
Sok sikert!
(A cikket beküldte: Suhi)Ajánld ezt a cikket ismerőseidnek!

E-mail címed:
Ismerősöd e-mail címe:


Scrapbook - Kreatív emlékalbum
Filmekbõl, vagy talán saját gyermekkorunkból is emlékszünk olyan naplókra vagy emlékkönyvekre, amelyekbe a bejegyzéseken kívül újságkivágásokat, fényképeket, az emlékezetes kirándulásokról összegyûjtött jegyeket, képeslapokat vagy katalógusokat... »

Az édes anyanyelv I.
Mindenki valamilyen nyelvkultúrába születik, s természetes, hogy azon a nyelven kezd el beszélni, amit a szüleitől hall. Bizonyára azért is hívják úgy, hogy "anyanyelv", mert az anya az, aki első perctől kezdve szoros kapcsolatban van a gyermekével. A... »Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a hobbiesotthon.hu weboldalra felkerült friss cikkekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss cikkeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.hobbiesotthon.hu/rss
Minden jog fenntartva © 2017, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.