párnaötletek

Párnaötletek

Napjainkban a párnák funkciója a díszítésen túl nagyban megváltozott. Többféle szerepet tölt be egy jó kis párna az életünkben. A tévézéshez, olvasáshoz használtaknak fontos, hogy jól gyűrhetőek, formálhatóak legyenek az aktuálisan felvett testhelyzet megtámasztójaként, a kényelem megteremtőjeként. Kellemes érzést keltenek a plüssből, bársonyból, puha pamutból, vagy kevertszálú gyapjúból készült darabok.

Használhatjuk a párnát ülő alkalmatosságnak is, amelynek keményebbnek kell lennie ágyon használható társainál, hiszen nem a formálhatóság a fő szempont, hanem a kényelmes ülés. Ez a párna legyen kemény, de felső részét porítsa valamiféle puha bélés. Kiváló kiegészítő lehet egy meghitt beszélgetésnek a kanapén, a hátunkat, gerincünket jól megtámasztó hengerpárna.

Párnák használata kitűnő megoldás lehet gyermekeink szobájában is. Mindhárom, az előzőekben említett ötlet kivitelezhető náluk is, persze megfelelően gyerekre és jókedvre szabva, színes vidám textíliákból kivitelezve. Használhatunk párnákat faliszőnyeg helyett is, hogy védjük a gyerekeket a fal hidegétől, a falfestést vagy tapétát pedig a gyerekektől. A párnák kiváló kiegészítők, mutatós dekorációs elemek és funkcionális szerepük is rendkívül sokrétű.

About the author