Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Hasznos tippek

Tudsz róla?
* Januártól az ingyenes egészségügyi ellátás nem terjed ki -sürgős esetektől eltekintve- az extrém sportok közben bekövetkező balesetek ellátására...
* Nem változnak a diákhitel felvehető összegei 2007/2008-as tanév első félévében.
* Motorolaj az internetről
* Tiltott kérdések
A munkáltató az állásinterjún csak olyan kérdéseket tehet fel, amely a munkavégzéshez kapcsolódik.


1,/Extrém sport: külön biztosítás

Januártól az ingyenes egészségügyi ellátás nem terjed ki -sürgős esetektől eltekintve- az extrém sportok közben bekövetkező balesetek ellátására, tehát ezekért külön kell fizetni. Vannak olyan biztosítók akik, extrémsport-biztosítást kínálnak, ami többek között fedezetet nyújt a világ bármely országában a vizisízés, jet-skizés, vadvizi evezés, hegy- és sziklamászás, bungee jumping, falmászás közben bekövetkező balesetek magyarországi ellátására. A szolgáltatás évi 15-20 ezer forintért elérhető.

2,/ 9,5 % a diákhitel

Nem változnak a diákhitel felvehető összegei 2007/2008-as tanév első félévében. Továbbra is 30 - 25 - 21 - 15 ezer forint kölcsönösszeg közül választhatnak a felsőoktatásban tanulók. A költségtérítéses képzésben résztvevők kérhetnek max. 40 ezer forintot/hó.
A Diákhitel Központ Igazgatósága a kamat 2007. december 31-ig érvényes mértékét változatlanul 9,5 %-ban állapította meg.
Aki ősszel kezdi a tanulmányait és államilag támogatott nappalis hallgatóként 5 éven keresztül havi 30 ezer forintot vesz fel, az 2012-ben diplomázás után (bruttó 200 ezer forintos fizetést alapul véve) 2025-ig törleszt, havi 18.20 forintot. A 1,5 millió forintos hitel után összesen 2,7 millió forintot fizet vissza!

3,/ Motorolaj az internetről

A legtöbben még szervízben vagy benzinkúton vásároljuk autónkba a motorolajat. Ehhez képest 30-40 %-ot is megtakaríthatunk, ha internetes webáruházban szerezzük be.

4,/ Tiltott kérdések

A munkáltató az állásinterjún csak olyan kérdéseket tehet fel, amely a munkavégzéshez kapcsolódik.
Az állásinterjún fel nem tehető kérdések listáját az Egyenlő Bánásmód Hatóság - a diszkriminációs esetek vizsgálatát végző állami szerv- most tette közzé.
Tilos a következőkről érdeklődni:
* Hány gyermeke van?
* Milyen a családi állapota?
* Milyenek a vagyoni viszonyai?
* Vannak-e kiskorú gyermekei?
* Szeretne-e a jövőben gyermeket vállalni?
* Milyenek a szexuális szokásai?
* Van-e házasságon kívüli kapcsolata?
* Milyen vallású, gyakorolja -e vallását?
* Tagja-e valamelyik pártnak?
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 50 ezer és 6 millió forint közötti bírsággal sújthatja azt a munkáltatót, amelyik diszkriminációt alkalmaz az állásinterjún.
(A cikket beküldte: Gyöngyös)Ajánld ezt a cikket ismerőseidnek!

E-mail címed:
Ismerősöd e-mail címe:


A húsvéti szent három nap: a nagycsütörtöki, a nagypénteki és a nagyszombati népszokások
Nagycsütörtök, nagypéntek és nagyszombat a húsvétot megelőző negyven napos böjt utolsó három napja, azaz a húsvéti szent három nap, latin nevén: Sacrum Triduum Paschale. A kereszténység ezen a három napon emlékezik meg Jézus Krisztus kínszenvedéséről,... »

A sajt és az egészség
Az élelmiszerek választékában a sajt különleges helyet foglal el. Bőségesen tartalmazzák a szervezet részére szükséges fehérjéket, zsírokat ásványi anyagokat, vitaminokat. Különböző sajtot lehet kapni. Az enyhe íztől a fűszeresig pikánsig kenhető lágytól a... »Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a hobbiesotthon.hu weboldalra felkerült friss cikkekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss cikkeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.hobbiesotthon.hu/rss
Minden jog fenntartva © 2018, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.