Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ


Kategória: Szórakozzunk, utazzunk!

Értékteremtés és jótékonyság: Cimbora Labirintus Program

Minden szombaton Cimbora a VAM Design Centerben

Cimbora Labirintus Játszóház a Vam Design Centerben
2009. március 7-től, minden szombaton, 10. 00 –18. 00 óráig
Cím: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király u. 26.
Belépő: 3. 000 Ft, finom ebéddel


A Cimboráról mindenkinek van valami emléke. Sokan a főcímdalt dúdolják, van aki Juhász Jácintot és Káldi Nórát emlegeti, de ennél sokkal többen mondják, hogy „én a Cimborán nőttem fel”. É. Szabó Márta, szerkesztő magasra állította a mércét, a műsor érthető, sőt, szórakoztató formában mesélt a gyerekeknek irodalomról, történelemről, képzőművészetről, költészetről, zenéről.
A Cimbora immár 8 éve, minden szombat délelőtt a Duna Televízióban látható.

A Cimborával ma már nem csak a Duna Televízió képernyőjén találkozhatnak a gyerekek, hanem a Cimbora Labirintus Játszóházban is. Ez a művelődéstörténeti játszóház
kreatív - készségfejlesztő – művészeti játékokkal várja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. Az ókortól napjainkig korabeli játékok rekonstrukcióit és művészeti alkotásait, legjellemzőbb technikai és szellemi újításait ismerhetik meg játékos formában a gyerekek. Például, lehet egyiptomi sírkamrában régészkedni, görög hajót építeni, óriás puzzlét összeállítani, festeni, rajzolni, ókori táblás játékokon játszani vagy akár célba dobni.

2009. március 7-től, minden szombaton, a VAM Design Centerben találkozhatnak a Cimborával a szórakozni vágyó gyerekek. Az egész napos játszóházban képzőművészek, restaurátorok, zenészek, óvoda-, iskola- és drámapedagógusok foglalkoznak velük. A Televíziós Cimbora világát idézve fiatal tervezők díszletei között mutatunk be egy-egy kultúrtörténeti korszakot. Elsőként a VAM Design Da Vinci – a géniusz kiállításához kapcsolódva a reneszánszban barangolunk. A korabeli piactól, egészen a könyvnyomtatás és könyvkötés, Amerika és a camera obscura felfedezéséig, sok-sok érdekesség várja a gyerekeket.

1973. szeptember 15-én indult el a Magyar Televízió képernyőjén az első Cimbora műsor, mely 15O adás után, anyagi okok miatt megszűnt, majd a Duna Televízióban folytatódott. A Cimbora, mind a mai napig hetente 25 percben jelentkezik a Duna Televízióban, szombatonként, reggel 9 órakor, vasárnapi ismétléssel. A gyerekek érdeklődése évtizedeken át bizonyította, hogy a televízió nemcsak rombolni tud, hanem cselekvésre, értékes dolgok szeretetére is nevelhet - észrevétlenül.

A műsorhoz kapcsolódva hoztuk létre a Cimbora Alapítványt, amelynek keretében, több, mint egy évtizede szervezünk értékmegőrző, aktivizáló gyermekprogramokat. Az alapítvány legfontosabb feladata a gyermekek kulturált szórakozásának megteremtése, az egészséges életmódra nevelés, értékközvetítés.

Miért nem ingyenes a program?
A Cimbora Alapítvány fennállása óta pályázati forrásokból és szponzori támogatásokból finanszírozza tevékenységét. Ennek köszönhetően számtalan szociálisan hátrányos helyzetű és sérült, handicap-es gyermek számára szerveztünk hazai és külföldi táborozásokat és művészeti programokat. Idén kulturális programjaink mellett, hátrányos kistérségekben élő, tehetséges, szegény gyermekeket szeretnénk felkarolni, tanulmányaikban támogatni. Munkánkhoz a régiek mellett új források is szükségesek.

A Cimbora Labirintusba váltott belépőjeggyel minden szülő a Cimbora Alapítvány Jótékonysági akcióit támogatja, többek között hozzásegít egy nehéz sorsú gyereket ahhoz, hogy eljuthasson vidéken vagy Budapesten a Cimbora programokra.


Ajánld ezt a cikket ismerőseidnek!

E-mail címed:
Ismerősöd e-mail címe:


Zakynthos élménybeszámoló
Mivel nekünk gondot okozott, hogy nem lehet kapni a Zakynthos szigetéről korrekt ismertetőt, útikönyvet, így írtam egy élménynaplót (egyrészt saját magunknak emlékül), másrészt, akik nyári utazásuk célpontjává választják. Remélem segítség lesz mindenki számára. »

R.I.P. CILA
Egy történet a cicámról, aki most már csak az emlékeiben él. Lehet sokan értelmetlennek fogják tartani ezt a cikket, egy olyan cicáról aki már nincs, de azért biztosan akadnak olyanok is, akik teljes mértékben meg tudják érteni, amit most érzek. »Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a hobbiesotthon.hu weboldalra felkerült friss cikkekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss cikkeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.hobbiesotthon.hu/rss
Minden jog fenntartva © 2017, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.